קציצות בשר ואורז

 
עודכן 08:02 09/08/2009
רות אוליבר, על השולחן

לקחנו את השילוב המנצח בין אורז וקציצות, הוספנו צנוברים, עגבניות ועשבי תיבול ריחניים ויצרנו מנה אחת שהיא ארוחת צהריים מוצלחת במיוחד

 
 
 
 
 
ארוחת צהריים במסלול המהיר
ארוחת צהריים במסלול המהיר צילום: דניאל לילה
חומרים ל-25 קציצות:
600 גרם אורז מבושל
300 גרם בשר טחון
50 גרם צנוברים קלויים
1 עגבנייה קלופה בלי גרעינים וחתוכה לקוביות קטנות
1 כף בהראט (תערובת תבלינים)
1/2 כפית כורכום
2 שיני שום קצוצות
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מלח
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה, ומניחים לחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
- יוצרים קציצות עגולות ושומרים במקרר עד לטיגון.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות על להבה נמוכה כ-4 דקות מכל צד. חשוב! להתאזר בסבלנות ולטגן לאט, כדי שהקציצות יתבשלו גם בפנים.

זרעי כוסברה
כמה שאני אוהבת את התבלין הזה! הוא מוסיף לאוכל טעם מבושם, שרבים אוהבים ואפילו לא יודעים שמדובר בו. אין קשר בין הטעם של העלים (שאני אוהבת לא פחות) ובין טעמם של הזרעים. הולך טוב עם טעמים מתוקים, חריפים ואפילו חמוצים. איך תפיקו ממנו את המכסימום? קנו זרעים שלמים ולא טחונים, קלו אותם קלות לפני השימוש וכתשו בעלי ומכתש, או טחנו במטחנת תבלינים סמוך להוספה. זה תבלין שקסמו פג די מהר, אז אל תשמרו אותו טחון לפעם הבאה.

מקור המתכון: רות אוליבר, צילום דניאל לילה, מתוך גיליון 190 של "על השולחן"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.