חציל בגריל עם טחינה מוקצפת

 
שווה לנסות ולהשיג את הסיפון על מנת לטעום את טעמה המיוחד של הטחינה המוקצפת
שווה לנסות ולהשיג את הסיפון על מנת לטעום את טעמה המיוחד של הטחינה המוקצפת
 
עודכן 07:50 10/08/2009
רחלי קרוט

לא סתם מצא את עצמו החציל בראש רשימת הירקות האהובים ביותר. בגריל, מטוגן או אפוי, הוא תמיד במיטבו, במיוחד בזיווג עם הוד מעלתה הטחינה

 
 
 
 
 
את המתכון הזה, טעמתי לראשונה כשביקרתי במסעדת לילית בראשותו של השף נועם דקרס. מכל המנות המפוארות שהגיעו לשולחן, דווקא מנה זו היא שהשאירה את חותמה יותר מכולם. כאחת שחוותה אינספור עליות ומורדות עם הירק הכל כך מגוון הזה, המנה ההיא הייתה זו שהכריזה סופית על נצחון מוחץ לטובת הירק השחרחר. המתכון שלפניכם מצריך שימוש בסיפון (מכשיר מקציף כמו בגלידריות של פעם) והוא אמנם לא חובה, אבל בהחלט מומלץ. אם לא טעמתם טחינה מוקצפת בחייכם, זה בדיוק המתכון לנסות זאת.


מצרכים:
250 סמ"ק טחינה גולמית מאיכות מעולה
1 כפית שמן שומשום
מיץ מלימון אחד
2 חצילים טריים מאד וגדולים
שמן זית
ארוגולה טרייה או רשאד טרי
100 גר' סוכר
500 סמ"ק יין אדום יבש
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח גס

אופן ההכנה:
- להכנת הקציפה: מערבבים בקערה את הטחינה, הלימון, מעט מלח, שמן שומשום עם 250 סמ"ק מים עד קבלת מרקם אחיד לגמרי. מעבירים לסיפון קצפת וטוענים אותו בבלון גז אחד
- לחצילים: מקלפים את החצילים, חותכים אותם למלבנים גדולים. מושחים את החצילים במעט שמן זית מכל צדדיהם. מחממים מחבת שטוחה וצולים את החצילים מכל הצדדים עד קבלת גוון צלוי יפה. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כעשר דקות עד ריכוך החצילים. מצננים לטמפ' החדר
- שמים את היין, הסוכר והחומץ בסיר קטן ומבשלים עד קבלת סירופ קל. מצננים
- להגשה: מניחים מלבן חציל על הצלחת. מטפטפים מעליו מסירופ היין. מפזרים מעט מלח. מזליפים מהסיפון את הטחינה המוקצפת ומניחים מעל מעט עלי ארוגולה או רשאד רעננים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.