סלט פירות ים עם גרגירי חומוס ורוטב טחינה

 
 
עודכן 07:50 10/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ומיקה שרון מכינים סלט פירות ים עם גרגירי חומוס חמימים ורוטב טחינה עם יוגורט

 
 
 
 
 
4-6 מנות

מצרכים:
200 גרם שרימפס, קלופים
200 גרם קלמרי, נקיים
200 גרם סקלופס (קוקי סן ז'אק) או מולים
1 כף מלח
1 כף גרגירי פלפל אנגלי
1 כף גרגירי פלפל שחור
2 עלי דפנה
1/2 שורש ג'ינג'ר, פרוס
לחומוס:
1 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
8-6 שיני שום שלמות
מעט כוסברה
1 כף מלח
לסלט:
½ כוס כוסברה, נענע ופטרוזיליה
5 צנוניות, פרוסות דק
4 בצלים ירוקים, קצוצים
חופן עלי ארוגולה
2 פרוסות לימונים כבושים
1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס דק דק
1/2 כוס מיץ לימון טרי
3/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
להגשה:
רוטב טחינה ויוגורט

פירות הים: אם משתמשים בשרימפס טריים, קולפים אותם אך משאירים את הזנב, ומסלקים את החוט הכהה העובר לאורך הגב. אם משתמשים בקלמרי טריים, מנקים אותם ושומרים גם את הראשים. פורסים את הקלמרי לטבעות בעובי 1/2 ס"מ. חוצים את הסקלופס לרוחבם, אלא אם הם קטנים מאוד. אם משתמשים במולים: מנקים אותם ולאחר מכן מקפיצים אותם במעט שמן זית בסיר או במחבת עמוקה, מכסים וממתינים עד שהם נפתחים. זורקים את אלה שלא נפתחו. שומרים את פירות הים המוכנים במקרר.

מרתיחים מים בסיר גדול עם המלח, גרגירי הפלפל האנגלי והפלפל השחור, עלי הדפנה והג'ינג'ר. מכינים בצד קערה עם מים וקוביות קרח. זורקים את פירות הים (פרט למולים, אם משתמשים) למים הרותחים וחולטים דקה וחצי עד שתיים. מעבירים למי הקרח, מסננים ושומרים במקרר.

החומוס: מסננים את גרגירי החומוס ושמים בסיר. מכסים במים ומוסיפים את הכורכום, הכמון, השום והמלח. מעט כוסברה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 3 שעות, עד שהגרגירים רכים מאוד. (אם יש צורך, מוסיפים מים רותחים במהלך הבישול). מכבים את האש ושומרים את הגרגירים בתוך מי הבישול.

ההרכבה: מחממים את גרגירי החומוס. מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה גדולה ומוסיפים אליהם את פירות הים. משטחים את הרוטב בצלחות ההגשה. עורמים את הסלט על הרוטב, מפזרים את גרגירי החומוס על הסלט וסביבו, ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.