שקדי עגל על טוסט

 
 
עודכן 07:45 10/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנת גורמה מיוחדת - שקדי עגל צרובים על טוסט מבריוש ורוטב עשיר מעל

 
 
 
 
 
מצרכים:
חצי ק"ג שקדי עגל מנוקים יפה.
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
4 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים
מעט שמן זית
3 עלי מרווה
1 כף עלי אורגנו טריים
3 כפות חומץ יין
שליש כוס יין פורט
1 כף סוכר
עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
בריוש
חמאה

אופן הכנה:
- פורסים את הבריוש לפרוסות עבות
- מטגנים את פרוסות הבריוש בחמאה עד שהן זהובות. מניחים אותן על 4 צלחות
- מבשלים את שקדי העגל במים רותחים 5 דקות. מסננים ושוטפים. חותכים אותם לפיסות
- שמים מעט שמן זית במחבת, ממליחים ומפלפלים את פיסות השקדים
- צורבים אותם סביב סביב עד שהם שחומים ומוציאים מהמחבת
- שמים עוד מעט שמן ומטגנים בו את האורגנו, מרווה וירקות כשלוש דקות
- מחזירים את השקדים, מוסיפים את החומץ, סוכר ופורט
- מבאים לרתיחה ומבשלים לזיגוג נאה
- מניחים את השקדים על הבריוש, יוצקים את הרטוב מעל, מפזרים עירית קצוצה, מקרו עלים ומגישים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.