בריאות היא לא מילה גסה

 
לא חייבים לוותר על הטעם
לא חייבים לוותר על הטעם צילום: אבי ולדמן
 
עודכן 10:12 10/08/2009
יערה מרגולין והלל הדר

מגמת הבריאות, הצוברת תאוצה בשנים האחרונות, תפסה את יערה והלל בדרך למסעדת Bariba. האם חלום הסיבים התזונתיים היה יומרני מדי?. ביקורת

 
 
 
 
 
ים, בריזה ופסטורליה
ים, בריזה ופסטורליה
חלום הסיבים התזונתיים
יש אנשים שאוכל בריא הוא סוג של עונש בשבילם, מן גזירה מאיימת שמחכה מעבר לפינה אפלה בעתיד הרחוק, כמו המנוי ההוא לחדר כושר או ההבטחה החוזרת לעזוב את העיר. אנחנו לא מהאנשים האלו. שתי חברות שכל אחת בדרכה נדבקה בשיגעון. כן, אנחנו אוכלות קינואה, נמנעות לרוב מקמח לבן, מנביטות עדשים ומבינות בטופו ואגוזים.ביקור ב-Bariba בנמל תל-אביב נשמע לנו מראש כעסקה לא רעה: ים (כמעט שראינו אותו מהשולחן שלנו!) בריזה (מי שמע? מי ראה?) ופסטורליה (חלקית. בכל זאת חופש גדול) וכמובן – אוכל טבעי ובריא (אם כי ההקדמה בתפריט קצת מאיימת: "אין אוכל מטוגן. אין אבקות מרק ואין חומרים משמרים". האם הלכנו רחוק מדי אחרי חלום הסיבים התזונתיים?).

רף הציפיות עולה
מבט ראשון בתפריט גרם לנו לחייך, ומיד להתלבט בכובד ראש. חובבת דגים וצמחונית – לשתי הקבוצות נוכחות דומה בתפריט ואף אחת לא מרגישה מקופחת. בנוסף לתיאור המפורט של מרכיבי המנות בתפריט, מלווה כל מנה בערכים התזונתיים הבולטים בה (אכלנו הרבה נוגדי חימצון, מסתבר). גימיק חביב שמתאים לטרנד הבריאותי. בהמלצת המלצרית המקסימה בחרנו כמנות ראשונות טרטר בורי ופיסטוק בתוך עגבניה עם קולי עגבניות ויוגורט צאן (42 ש"ח) ודלעת צלויה על תבשיל קינואה, אגוזים ועשבים עם יוגורט נענע (36 ש"ח) המנות שימחו אותנו כבר ממבט ראשון: ההגשה מושקעת ומעניינת, ואפילו מפתיעה. הבורי – שהסתתר בתוך עגבניה שלמה, הוגש עם טרטר כתמתם וטוסטונים. סידור המנה יצירתי ומשעשע, וכל חלק בה טעים ומיוחד. הדלעת המתוקה השתלבה עם מצע הקינואה והעשבים המצויין, ושני החלקים התאימו ליוגורט-נענע ולגרעיני הדלעת שקישטו את הצלחת. איזה מזל שהטעם עמד ברף הגבוה של המראה.
 
ניוקי פטריות עם רוטב פרמז'ן מוקצף
ניוקי פטריות עם רוטב פרמז'ן מוקצף צילום: אבי ולדמן
רושם ראשוני מוצלח
בינתיים, עם שקיעה אדומה ברקע, צירפנו לשולחן 2 כוסות של שמפניית-דובדבנים עם פירות טריים ומנות קטנות ומקסימות של סורבה סלק (!) עם יוגורט צאן שחולקו לכל יושבי המסעדה. למנות העיקריות בחרנו בסלמון במרינדת תפוחים עם ניוקי, אגוזי מלך וקרם פרש (94 ש"ח) ובניוקי בארבעה סוגי פטריות ואפונה עם רוטב פרמז'ן מוקצף ושמן כמהין (67 ש"ח). שוב הרושם הראשוני היה מצויין – ההגשה יפה ומוקפדת, והמנות נדיבות. מנת הסלמון היתה טעימה. הרוטב המתקתק היה מוצלח עם שילוב מעניין של האגוזים והתפוחים, אך הסלמון עצמו היה מעט שמנוני. הניוקי היה מעולה. לא כבד מדי, ועשיר מאוד בפטריות שונות, אפונה טריה וגבינת פרמז'ן מוקצפת וגם פרוסה.

הפוגה מתוקה
אחרי הפוגה קלה לחידוש הכוחות הרגשנו מוכנות לקינוחים. בתפריט מוצעים בנוסף לרשימת הקינוחים המעניינת כשלעצמה, גם מיני קינוחים. אפשרות מבורכת למי שרוצה רק נגיעה של מתוק לסיום הארוחה. בכל זאת, הבריאות מחייבת. מהקינוחים הסטנדרטיים – נבחר קרם ברולה ג'ינג'ר עם יוגורט צאן. הג'ינג'ר בהופעת אורח מאופקת והיוגורט החמצמץ הפכו את המנה השגרתית הזו למשהו מעניין וטעים בהרבה מהצפוי. מהקינוחים הקומפקטיים בחרנו כוסית קרם מלבי עם רכז רימונים ופיסטוקים. המלבי אכן היה קרמי והתוספות מעודנות וקלילות. סיימנו את הביקור מלאות ושמחות, אחרי ארוחה טעימה ומופחתת נקיפות מצפון, ועם הוכחה נוספת שאוכל בריא הוא לא עונש – אלא הנאה גדולה.
אז מתי עוברים לכפר?

בדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה
 
 
עוד במדור ביקורת מסעדות - אוכלי חינם
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.