עוגת יוגורט

 
לא תפסיקו לאכול ממנה
לא תפסיקו לאכול ממנה
 
עודכן 07:14 12/08/2009
אוכל נענע 10

ליד הקפה או כקינוח קליל אחרי הארוחה - עוגת יוגורט עסיסית עם ניחוחות של פרי הדר

 
 
 
 
 
שתי תבניות אינגליש קייק | זמן הכנה: 15 דקות | עד שמוכן: שעה ועשר דקות

חומרים:
3 כוסות קמח תופח
כף קורנפלור
100 גר' גבינת טוב טעם
3 ביצים
כוס וחצי אבקת סוכר
2 גביעי יוגורט טרה
100 גר' חמאת מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות)
2 כפות גרדת תפוז

חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ הדרים (תפוז/לימון/פומלית)
רבע כוס סוכר
כוס מים

- מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס

אופן הכנת העוגה:
- מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז
- מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה
- משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת
- יוצקים את המסה לתבניות (כחצי גובה עד שליש גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
- מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים עליהן את הסירופ ומצננים
- פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה)

המלצת השף:
• להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
• להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של פרי הדר ו/או אגוזים קלויים

המתכון באדיבות ברק חורש לטרה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.