בקלאווה

 
 
עודכן 07:15 12/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אחמד חסן מקונדיטורית דיאנא מלמד אתכם איך להכין בקלאווה ביתית במילוי פיסטוקים ו/או אגוזים, קינמון וסירופ סוכר

 
 
 
 
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים קרים
50 גרם מלח
חצי כוס שמן
1 ק"ג קורנפלור לקימוח (רוב הקמח נשאר לאחר ההכנה)
400 גרם פיסטוק או אגוזים
כפית סוכר + כפית קינמון
4 כוסות שמן תירס או סמנה
סירופ (2 כוסות מים + 6 כוסות סוכר)
לימון

אופן הכנה:
- מערבבים קמח, מלח, שמן ומים עד מרקם בינוני – לא קשה ולא רך, מחלקים לכדורים של 80 גרם ומשאירים למנוחה של 10 דקות לקירור
- מפזרים קורנפלור על כדורי הבצק. מניחים 15 כדורים אחד על השני וביניהם עוד קורנפלור ומשאירים למנוחה של חצי שעה
- מרדדים לעלה דק 8 כדורי בצק ביחד עד לעובי חצי סנטימטר (בין בצק לבצק מפזרים שכבה נדיבה של קורנפלור)
- חותכים את הבצק לריבועים של 5 סנטימטר
- מניחים את המילוי הרצוי – במקרה שלנו אגוזים עם סוכר וקינמון
- מגלגלים את העלים עם המילוי לכל מיני צורות
- מסדרים את הבקלווה על מגש, מורחים על הבצק סמנה (או שמן תירס), ואופים בתנור ב-160 מעלות בערך 20 דקות ואז מורידים את החום ל-100 מעלות לעוד שעה. עד שזהוב ויבש
- מכינים את הסירופ: מרתיחים מים וסוכר וכשרותח מכניסים מיץ וקליפות מלימון אחד
- יוצקים את הסירופ על הבקלוואה בעודה חמה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.