פנינים ירוקות

 
עגולים, מתקתקים וטעימים להפליא
עגולים, מתקתקים וטעימים להפליא צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:15 12/08/2009
רות אוליבר, על השולחן

הכדורים הירוקים הם חומר גלם מצוין, ובריא במיוחד. לא סתם עוד ירק, אלא אוצר גסטרונומי של ממש. מהשקית שבמקפיא עד לשולחן - 2 מתכונים זריזים

 
 
 
 
 
פריטטה של אפונה ותפוחי אדמה בקארי
פריטטה של אפונה ותפוחי אדמה בקארי צילום: דניאל לילה
פריטטה אפונה ותפוחי אדמה בקארי
6-4 מנות • 30 דק’ הכנה • ודאו שהמחבת שלכם מתאימה גם לתנור • מטגנים בשמן (המעניק את העמידות) ובחמאה (לתוספת טעם)

מצרכים:
1 כף חמאה
2 כפות שמן
3 בצלים קצוצים דק
1 כפית מחית קארי ירוק
1 כפית אבקת קארי
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות אפונה מופשרת
8 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנה:
- מחממים תנור (במצב גריל או חום עליון) ל-180 מעלות.
- ממיסים חמאה עם שמן במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים אבקה ומחית קארי ומטגנים דקה. מוסיפים תפוחי אדמה וממשיכים לטגן עוד כ-7 דקות, עד שהקוביות מתחילות להשחים. מסירים מהאש, מוסיפים אפונה ומערבבים.
- טורפים ביצים ושמנת עם מלח, פלפל ומוסקט בקערה. יוצקים על הבצל ותפוחי האדמה, מפזרים מעל גבינה ומבשלים עוד
6-5 דקות, עד שמתחיל להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור מחומם מראש, ומשחימים מעט תחת הגריל כ-8 דקות, או עד שמתייצב ומזהיב מעט.
 
מחית קארי תאילנדית
משחה מתובלת וארומטית, שמשמשת בסיס לתבשילים, מרקים וגם למוקפצים. 3 סוגי הקארי המוכרים הם אדום, ירוק וצהוב. מרכיבי הבסיס זהים: שום, שאלוטס, ג’ינג’ר, זרעי כמון, כוסברה, פלפל שחור, ובשביל המליחות - מחית שרימפס, רוטב דגים או מחית אנשובי כאופציה כשרה. הקארי האדום מקבל את צבעו וחריפותו מצ’ילי אדום. בירוק יש צ’ילי ירוק ועלי כוסברה, ובצהוב - כורכום ומעט צ’ילי יבש טחון, ולכן הוא הכי פחות חריף. קונים בכל חנות המתמחה במזון מהמזרח הרחוק. יש בצנצנות או בשקיות קטנות (הן עדיפות כיוון שהן נשמרות טוב יותר). פותחים את המחית במחבת עם מעט שומן ומוסיפים נוזלים (לרוב מרק או חלב קוקוס). ברוטב הזה מבשלים עוף, דגים, בקר ופירות ים. אפשר להגיש על נודלס או אורז.
 
טורטיות עם ממרח אפונה
4 מנות • 10 דק’ הכנה • אפשר להגיש על קרוסטיני

מצרכים:
400 גרם (1/2 חבילה) אפונה מופשרת
3 שיני שום
1/2 צרור בזיליקום
1/4 צרור שמיר
1/2 כוס שמן זית
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם צנוברים
3-2 טורטיות
מלח גס

אופן הכנה:
- מעבדים אפונה, שום, בזיליקום ושמיר במעבד מזון. מוסיפים שמן תוך כדי עיבוד. כשהמחית חלקה, מוסיפים פרמזן וצנוברים ומעבדים עוד דקה.
- מעבירים את הממרח לכלי זכוכית ויוצקים מעט שמן מעל. שומרים במקרר עד שבוע.
- קולים טורטייה במחבת יבשה. מורחים ממרח אפונה בנדיבות וחותכים ל-8 כמו פיצה. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.


ועוד 2 רעיונות עם ממרח אפונה:
• רוטב לפסטה: מערבבים 4-3 כפות ממרח אפונה עם מיכל שמנת מתוקה במחבת. מביאים לרתיחה, מתבלים ומוסיפים לפסטה. מפזרים פרמזן.
• פירה ירוק עם פסטו אפונה: מערבבים ממרח אפונה עם פירה מוכן.

מאת: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 221, יולי 2009 - "קיץ ישראלי"
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.