דולמ'ת מאשחה - עלי גפן ממולאים ברוטב גבינות ויוגורט

 
 
עודכן 07:37 18/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני ומלכה בן מרדכי, הסבתא העיראקית, מכינים עלי גפן ממולאים באורז ברוטב גבינות ויוגורט

 
 
 
 
 
מצרכים:
400 גרם עלי גפן מצנצנת
2 בצלים קצוצים
2 כוסות אורז
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
מעט מיץ לימון
מלח
שמן

מצרכים לגבינות:
1 גבינה 5% או 9%
1 גביע שמנת חמוצה
2 גביעי יוגורט
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
שום כתוש
שמיר

אופן ההכנה:
- משרים את עלי הגפן במים לפחות רבע שעה להורדת החמיצות והמליחות
- משרים את האורז כ-10 דקות במים ומסננים
- מוסיפים לאורז את הבצל (הלא מטוגן) פטרוזיליה וכוסברה
- מוסיפים לפי הטעם מלח ולימון (תלוי בחמיצות ובמליחות עלי הגפן)
- אחרי סינון העלים ממלאים ומגלגלים במילוי האורז (הצד המבריק של העלה הוא החיצוני)
- בסיר רחב ולא גבוה מפזרים כמה עלי גפן ועליהם את עלי הגפן הממולאים ומטפטפים עליהם מסביב מעט שמן
- ממלאים עד גובה הממולאים מים רותחים ומרתיחים פעם אחת
- מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים בערך כ-40 דק'

הכנת רוטב הגבינות:
- מערבבים את כל מוצרי החלב יחד – אפשר לחמם מעט במיקרו או על אש קטנה

אופן ההגשה:
- בצלחת עמוקה ורחבה מניחים כמה יחידות עלי גפן, מעליהם שופכים מתערובת הגבינות, במרכז בצל מטוגן, שמיר ושום כתוש טרי לפי הטעם

המלצה: להגיש ליד פיתה עיקרית חמה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.