מרנג עם קרם לימון ותותים

 
 
עודכן 08:07 19/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מזמין אתכם לקינוח נוסף על בסיס המרנג. והפעם במילוי קרם לימון, תותים וקליפות לימון מסוכרות

 
 
 
 
 
מצרכים:
קצף מרנג בסיסי
300 גר' תותים חצויים
חצי כוס קליפות לימון מסוכרות

לקרם לימון:
4 חלמונים
4\3 כוס סוכר
3\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
חצי מיכל שמנת מוקצפת

לקליפות הלימון:
- שמים בסיר קליפות לימון דקות בתוך סירופ סוכר (כוס סוכר וכוס מים) ומבשלים עד שהקליפות מסוכרות

אופן הכנה:
- משרטטים על נייר אפייה עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ
- שמים את הקצף בשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר של כ-1 ס"מ
- זולפים את הקצף על פני העיגול, סביב סביב כמו שבלול, עד שפני העיגול מכוסים בנחש הקצף. ממשיכים וזולפים סביב שולי העיגול גבעות קטנות של קצף כך שתיוצר "גדר" קטנה סביב העיגול
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות כשלוש שעות עד שהמרנג נוקשה ויבש לגמרי. מצננים מעט
- מכינים את הקרם: שמים בקערה חסינת חום את החלמונים והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה כשתי דקות
- מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון וממשיכים לטרוף
- שמים את הקערה על סיר ובו מים רותחים וממשיכים לטרוף עם המטרפה על אדים כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה. מצננים מעט
- כשהתערובת מתחילה להיקרש, מערבבים אליה את הקצפת ויוצקים אותה אל המרנג המצונן. מקררים כשעה
- מסדרים על הקרם את חצאי התותים (או פטל), מפזרים מעל את קליפות הלימון המסוכרות ומגישים (אפשר עם קצפת, לא ממותקת)

>>מתכון בסיסי למרנג
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.