מרנג שוקולד עם קרם שוקולד ואגוזים

 
 
עודכן 08:27 19/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני הופך את המרנג ליצירת פאר מושחתת וטעימה - עוגת קרם שוקולד עם מרנג ואגוזים

 
 
 
 
 
מצרכים:
1 כמות קצף ביצים למרנג
100 גר' אגוזי פקאן או לוז טחונים
4 כפות אבקת קקאו משובח

למילוי:
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס פרלינים
שליש כוס סוכר

הכנת המרנג:
- מוסיפים לקצף המרנג הבסיסי את האגוזים הטחונים ואבקת הקקאו ומערבבים לתערובת אחידה
- משרטטים על נייר אפיה עיגול בקוטר של 24 ס"מ
- מכניסים את הקצף החום אל שק זילוף עם פיה חלקה בקוטר של כ-1 ס"מ וזולפים בתוך העיגול המשורטט את הקצף בספירלה, כמו שבלול שיכסה לגמרי את העיגול
- משאר הקצף זולפים גלילים דקים וארוכים, חותכים אותם לפיסות של כ-2 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 110 מעלות כשעתיים-שלוש עד שהעיגול נוקשה ויבש לגמרי. מצננים מעט

הכנת הקרם:
- ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר אדים כפול, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החלמונים והוניל
- מקציפים את החלבונים והסוכר ומערבבים יפה לתערובת
- יוצקים את השוקולד לכלי חצי עגול מסיליקון, מניחים עליו את עיגול המרנג, מכסים ומקררים שעתיים
- הופכים את הכלי על צלחת ומקשטים בפיסות המרנג הקטנות. מפזרים אבקת קקאו

>>מתכון בסיסי למרנג
 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.