ספגטי עם כדורי בשר

 
 
עודכן 07:42 20/08/2009
אוכל נענע 10

ילדים הם עם עקשן, וככאלה, כמעט בלתי אפשרי לרצות אותם בכל הנוגע לאוכל. כזה שיהיה גם טעים, אבל גם בריא ומזין. המתכון שלפניכם יעשה בדיוק את העבודה הקשה, הוא טעים לילדים (ולא רק) ומלא בויטמנים מהבשר והעגבניות

 
 
 
 
 
6-8 סועדים

מצרכים:
חבילת פסטה ( 500 גר')

לקציצות:
2 כפות פירורי לחם
4 כפות מים או מי סודה
1/2 ק"ג בשר טחון טרי
ביצה
מלח
פלפל שחור טחון

לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
4 שיני שום בינוניות כתושות
6 כפות
שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
קופסא גדולה עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2-2.5 כוסות מים
מלח
פלפל שחור טחון
2 כפיות סוכר
כפית עלי בזיליקום טרי קצוצים
1.5 כוסות אפונה טרייה או קפואה

אופן ההכנה:
- מערבבים את הבשר עם מרכיבי הקציצה לתערובת אחידה
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים עד כמה שניתן ומכניסים למקרר לשעה
- מטגנים את הבצל והשום בסיר עם שמן הזית עד להזהבה מלאה
- מוסיפים את יתרת רכיבי הרוטב, מתבלים ומביאים לרתיחה קלה
- מוסיפים לסיר בעדינות את כדורי הבשר. מטלטלים את הסיר קלות, מביאים שוב לסף רתיחה, מכסים חצי כיסוי את הסיר
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 35 עד 40 דקות עד שהרוטב יסמיך מעט
- 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים לסיר את האפונה הירוקה והבזיליקום
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה
- מניחים בצלחת עמוקה את הפסטה ועליה יוצקים את הרוטב עם כדורי הבשר והאפונה

המתכון באדיבות "אדום אדום" של תנובה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.