סופלה שוקולד עם בננות בקראמל

 
 
עודכן 07:43 20/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

קינוח אלוהי שיקצור אינספור מחמאות - סופלה שוקולד נימוח עם בננות בקראמל

 
 
 
 
 
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל
4\3 כוס סוכר
3 כפות קמח גדושות
2 כפות קקאו משובח
4 בננות פרוסות לפרוסות עבות
3 כפות סוכר חום
3 כפות רום
כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
- שמים במחבת את הרום, תמצית הוניל והסוכר ומצרפים את הבננות
- מחלקים את הבננות לארבע כוסות או קעריות חסינות חום, כך שהבננות ימלאו אותן כדי שליש מגובהן
- ממיסים את השוקולד בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מביאים את החלב לרתיחה
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מעבירים לקערה גדולה
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערת המיקסר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים אליה את הקמח והקקאו ומערבבים עוד דקה
- מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת אחידה
- מקפלים בזהירות את הקצף לתוך תערובת השוקולד
- יוצקים את התערובת לארבעת הכוסות מעל לבננות ואופים בתנור שחומם מראש, 25-30 דקות (הסופלה צריך להיות יציב אך רך)
- מפרזים מעל אבקת קקאו ומגישים
 
עוד כתבות במדור אהרוני לשבת - יום ה`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.