מאסטר באלכוהול

 
מכינים את המשקה שיפאר את הברים בארץ
מכינים את המשקה שיפאר את הברים בארץ
 
עודכן 10:28 20/08/2009
שי שגב

אמש התרחשה בארץ תחרות היגרמייסטר העולמית. שישה מתמודדים, שישה קוקטיילים ומנצח אחד. בואו להציץ לפני כולם במשקה שיעלה לכם את אחוז האלכוהול בדם

 
 
 
 
 
כוכב הערב
כוכב הערב
אמש, נערכה תחרות קוקטייל יגרמייסטר הארצית שהתקיימה בבית הספר לברמנים "זמן אמיתי", בנוכחות השגריר העולמי של יגרמייסטר שהגיע מגרמניה.

היגרמייסטר הינו ליקר גרמני אותנטי בנפח אלכוהולי של 35%, העשוי מ-56 סוגי עשבים, תבלינים ופירות יער המושרים בחביות עץ אלון למשך שנה תמימה. המשקה, הפך במרוצת השנים האחרונות ל"נושא הדגל" של תעשיית המשקאות החריפים בגרמניה והוא משקה היצוא מספר אחד של המדינה.

האגדה באשר לתווית יוצאת הדופן שעל היגרמייסטר, עוסקת בסיפורו של סנט הוברט, המתחיל בקרב עקוב דמים בין דודו לאויבו. הניצחון בקרב מזכה את הוברט לשאת את הנסיכה לאישה. אושרו של הוברט לא ממשיך זמן רב ובחירת ליבו מוצאת את מותה לאחר לידת בנם הראשון. בשל בדידותו מוצא הוברט נחמה באהבתו לצייד, ובוחר לצאת למסעות צייד מידי תקופה.

בערבו של חג המולד, באחד ממסעות הצייד, מתרחשת לנגד עיניו של הוברט התגלות מדהימה בראותו צבי הנושא צלב עץ מואר בין קרניו הענפות. ההתגלות גורמת לשינוי חד בחייו של הוברט והוא מגיע לספר את שאירע לו לאנשי עירו. הם, מייד מכתירים אותו להיות פטרון כל הציידים וההתגלות הופכת למאורע דתי והיסטורי.

תולדות היגרמייסטר מתחיל במזקקה שהוקמה על ידי משפחת MAST ב 1878 בעיירה וולפנבוטל. משפחת המייסדים, היא ששולטת עד היום באופן מלא בחברה ובעסקיה, אשר "גלגלו" 375 מיליוני מארקים גרמניים וניהלו 500 עובדים במרכזי היצור.

טעמו המיוחד של היגרמייסטר ניתן לו בשל המגוון הרחב של העשבים הנמצאים בו והופכים אותו למשקה שטעמו לא מר מידי ולא מתוק מידי. מרקחת המשקה הינה סודית בהחלט והיא שמורה בין כותלי המשפחה.

אופן השתייה המומלץ של היגרמייסטר: על קרח או מבקבוק מוקפא, כאפריטיף. ניתן לשתות גם כמלווה לבירה, עם מיץ תפוזים, משקה אנרגיה, קולה או טוניק ופיסת לימון.
 
גרמני אותנטי
גרמני אותנטי
ובחזרה לתחרות. שש הקוקטיילים המתמודדים:

סופרנובה של רועי לשניאק
30 מ"ל יגרמייסטר
25 מ"ל ליקר קנטון (על-בסיס קוניאק)
20 מ"ל גליאנו
10 מ"ל מונין יסמין
25 מ"ל לימונדה
מנערים ומגישים בכוס מרטיני עם קישוט פירות

המשקה של מורן שטרסלר
40 מ"ל יגרמייסטר
15 מ"ל וודקה אשכוליות אדומות (פינלנדיה)
25 מ"ל קרנברי
דש מונין מוחיטו
מנערים חזק, מגישים בכוס שמפניה ומסיימים בקאווה

יגרמייסטר ג'ולפ של אריאל לייזגולד
מספר עלי מנטה (להכות בהם קלות על-מנת להוציא טעם)
40 מ"ל יגרמייסטר
20 מ"ל לימונדה
40 מ"ל מיץ תפוזים
10 מ"ל מי סוכר
מעט חלבון ביצה
מנערים בשייקר (בלי קרח ולאחר מכן עם קרח)
מגישים בכוס גבוהה ומקשטים בתפוז

יגר אייס-טי של עומר גנור
מספר קוביות לימון חתוכות גס
מספר עלי נענע
50 מ"ל יגרמייסטר
לכתוש עדין נענע ולימון עם היגרמייסטר
15 מ"ל וודקה זוברובקה (בשביל הטעם המתובל)
דש מונין פיץ' אייס-טי
מסננים את המשקה לתוך כוס גבוהה עם קרח עד למעלה

מקס של נמרוד קמחי
להכניס חתיכות לימון ונענע לכוס גבוהה
כפית אבקת סוכר
נגיעה קטנה של יגרמייסטר עם קרח
למעוך היטב עם כפית בר
40 מ"ר יגרמייסטר
20 מ"ל וודקה לימון
מערבבים ודואגים שהנענע והלימון ישארו למעלה
יוצרים חור בפרוסת לימון עגולה ומשחילים דרכה קשית
מכניסים לכוס גבוהה כך שתחסום חצי מגובה הכוס
ממלאים בביטר למון עד סוף הכוס
שמים קשית קצרה נוספת לצד הקשית הארוכה ושותים משניהם במקביל

קופי מייסטר של עמית גולדהכט
כתישת מספר פולי קפה
40 מ"ל יגרמייסטר
20 מ"ל אספרסו
דש מונין וניל
לנער היטב
מסננים פעמיים ומוזגים לכוס מרטיני
מקשטים במעט חוויאג'

והזוכה המאושר בתחרות אמש הוא - אריאל לייזגולד (מבעלי הבר 223 ברחוב דיזנגוף בתל-אביב) עם הקוקטייל יגרמייסטר ג'ולפ אשר יקשט את מיטב הברים בתל-אביב בעונה הקרובה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.