מקרוני אנד צ’יז

 
גבינה, גבינה ועוד קצת גבינה
גבינה, גבינה ועוד קצת גבינה צילום: דניה ויינר
 
עודכן 07:48 24/08/2009
מיכל מוזס, שי לי ליפא אנג’ל - על השולחן

צמד מתכונים גבינתיים במיוחד. האחד מניב מאפה פריך והשני קטיפתי, ובשניהם חידוש - לא מבשלים את הפסטה מראש ומוותרים על רוטב הבשאמל המסורתי

 
 
 
 
 
מדובר במתכון שהוא קלאסיקה אמריקאית שפורסם לראשונה ב”ניו יורק טיימס”. ג’וליה מוסקין, כתבת האוכל של המגזין, הקדישה מאמר נרחב לחקר המנה המושחתת, שתמצאו בכל בית אמריקאי.

בסוף המאמר היא הוסיפה צמד מתכונים גבינתיים במיוחד. בשניהם יש חידוש - לא מבשלים מראש את הפסטה ומוותרים על רוטב הבשאמל המסורתי. האחד מניב מאפה פריך יותר, והשני קטיפתי יותר (ומכאן שמותיהם crunchy ו-creamy בהתאמה).

מוסקין סיפרה ל”על השולחן” כי שני המתכונים הגיעו אליה מבת דודתה, אשר מצאה אותם באיזה מגזין ושינתה אותם לפי טעמה. היא לא ציפתה שהמאמר יעורר מהומה רבתי, אך בתוך זמן קצר ממועד הפרסום קיבלה טלפון מעורך שהודיע לה, שמדובר במתכונים שנשלחו במייל יותר מכל מתכון אחר שפורסם ב”ניו יורק טיימס”. מוסקין מוסיפה שהגרסה הקראנצ’ית זכתה ליותר תגובות מהגרסה הקטיפתית. הנה שני המתכונים לשיפוטכם.
 
מק אנד צ'יז פריך ללא בישול מוקדם
מק אנד צ'יז פריך ללא בישול מוקדם
מקרוני אנד צ’יז פריך (קראנצ’י)

חומרים לתבנית חסינת חום בגודל 33×23 ס”מ:
2 כפות חמאה
340 גרם גבינת צ’דר חריפה (מיושנת) מגוררת גס
340 גרם גבינת צ’דר בטעמים עדינים מגוררת גס
450 גרם פסטה קצרה חלולה לא מבושלת
1/8 כפית פלפל אדום חריף טחון (קאיין או שאטה)
מלח
2/3 כוס חלב 3% שומן

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בכף חמאה.
- מערבבים את שני סוגי הגבינה ושומרים בצד 2 כוסות גדושות.
- מערבבים את יתרת הגבינות עם קאיין ומלח בקערה פסטה ומעבירים לתבנית.
- יוצקים מעל חלב ומפזרים את 2 כוסות הגבינה ששמרנו. מפזרים מעל את כף החמאה הנותרת.
- אופים ללא כיסוי 45 דקות. מגבירים טמפ’ התנור ל-200 מעלות, ואופים עוד 20-15 דקות, עד שפריך בתחתית ובציפוי.
 
קטיפתיות משגעת
קטיפתיות משגעת
מקרוני אנד צ’יז קטיפתי

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ או לתבנית מרובעת בגודל 24 ס”מ:
2 כפות חמאה
1 כוס גבינת קוטג’ (לא דלת שומן)
2 כוסות חלב (לא דל שומן)
1 כפית אבקת חרדל
מעט פלפל קאיין
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
200 גרם פסטה קצרה חלולה לא מבושלת
450 גרם גבינת צ’דר מגוררת

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בכף חמאה.
- מעבדים קוטג’, חלב, חרדל, קאיין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל בבלנדר. מוסיפים פסטה יבשה ו-400 גרם גבינה מגוררת, מערבבים ומשטחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים 30 דקות.
- מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל יתרת הגבינה המגוררת, ואופים 30 דקות נוספות עד השחמה.
- מצננים 15 דקות לפני ההגשה.

מאת: מיכל מוזס, שי לי ליפא אנג’ל | צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | מתוך "פולחן במבחן", גיליון 222, אוגוסט 2009
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.