דושפרה עם חומוס ודובדבנים מיובשים

 
 
עודכן 07:08 27/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מזמין אתכם למנה עיקרית מהמטבח הבוכרי - כיסוני בצק במילוי בשר טחון ובליווי גרגירי חומוס

 
 
 
 
 
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
2 ביצים
שליש כוס מים
מלח

אופן הכנה:
- לשים את כל החומרים במיקסר לקבלת בצק אחיד. מקררים קצת

למילוי:
500 גרם בשר כבש קצוץ דק (או טחון גס)
500 גרם בצל קצוץ דק
2 כפיות מלח
2 כפיות גרגירי כמון
כפית פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן הכנה:
- מערבבים את הבצל עם המלח במסננת למשך חצי שעה
- סוחטים מעט את הבצל ומערבבים אותו עם הבשר והתבלינים לתערובת אחידה
- חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל של כ-6 ס"מ
- מניחים במרכז כל ריבוע בצק כפית מהמילוי ומקפלים לכיסונים קטנים
- מבשלים את הכיסונים הממולאים בסיר גדול ובו מים רותחים וכף אחת של מלח למשך כשלוש דקות. מסננים היטב

לרוטב:
5 כפות שמן
12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
1 כף גרגירי כמון שלמים
כוס וחצי דובדבנים חמוצים מיובשים, מגולענים
מרק צח
כוס וחצי גרגירי חומוס
3 כפות סוכר
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כוסות מרק עוף צח
מלח
פלפל שחור טחון
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה:
- שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את בצלי השאלוט והכמון לטיגון של כשלוש דקות
- מוסיפים את המרק, סוכר, דובדבנים וחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כחצי שעה
- מתבלים, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים יחד עוד חמש דקות
- מערבבים אל הסיר את הדושפרה המסוננים ומבשלים יחד כשלוש דקות
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עלי הכוסברה הטריים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.