אושפלאו

הדפס
 
 
עודכן 07:49 27/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנה נהדרת לשבת, אושפלאו - אורז מתובל עם תבשיל כבש, גזר וגרגירי חומוס

 
מצרכים:
קילו וחצי כבש חתוך לקוביות גדולות
חצי כוס שמן
3 בצלים פרוסים
1 כף גרגירי כמון שלמים
6 גזרים חתוכים לג'וליינים (מקלות)
כוס צימוקים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
3 כוסות אורז
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס גרגירי רימון

אופן הכנה:
- מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול עם השמן, כפית גרגירי כמון מלח ופלפל ומשחימים
- מוציאים מהסיר, מטגנים את הבצל, כמון ופלפל עוד כחמש דקות
- מחזירים את הבשר, מערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מנמיכים ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה
- שוטפים את האורז היטב ומשרים במים קרים
- שמים על הבשר את הגזר, עליו את הצימוקים, עליהם את החומוס ולבסוף את האורז בשכבה אחת, ממליחים - יוצקים על האורז מים רותחים בזהירות (שיעברו את גובה פני האורז בכס"מ)
- מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים עד שפני גובה המים יורדים מתחת לפני האורז
- עושים באורז "ארובות" עם ידית עץ, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כחמישים דקות
- מעבירים לצלחת, מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.