עלי פילו במילוי גבינה ובליווי סלסת עגבניות

 
פריכים וממכרים
פריכים וממכרים
 
עודכן 01:42 28/08/2009
אוכל נענע 10

אין כמו ריח המאפים הנישא באוויר בבוקר שבת - עלי פילו דקיקים ופריכים במילוי גבינה מתובלת ובליווי סלסת עגבניות

 
 
 
 
 
מצרכים:
6 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו

1 כף טימין טרי קצוץ
1 כף זעתר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים

מצרכים לסלסה:
3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית שום קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
פלפל

אופן ההכנה:
- מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות)
- מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל
- מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה עיזים, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה
- מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות, למשך כ – 7 דק' או עד הזהבה
- מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה
- מגישים את מאפי הפילו כשהם חמים לצד סלסת העגבניות

המתכון באדיבות "משק צוריאל" המשווקת גבינת לבנה עם שמן זית וזעתר
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.