המבורגר צמחוני

 
המתכון הסודי של מסעדת אגאדיר
המתכון הסודי של מסעדת אגאדיר צילום: רן בירן
 
עודכן 07:35 31/08/2009
אוכל נענע 10

הוא טעים, בריא וניתן להכין אותו כמעט מכל דבר שיש בבית - שני מתכונים מופלאים להמבורגר צמחוני שנותנים כבוד לעדשים, לפטריות ולסויה ומשאירים את הפרות מחייכות

 
 
 
 
 
המבורגר פטריות בתוספת סלט פטריות בגריל וגבינת פטה

חומרים ל- 6 מנות:
2 כוסות פתיתי סויה עם פטריות (ניתן לערבב פתיתי סויה דקים עם כף אבקת מרק פטריות)
1.5 ק"ג פטריות שמפיניון טריות פרוסות
700 גר' פטריות פורטבלו טריות פרוסות
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים לשעה במקרר
2. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך ומערבבים שוב. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים
3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות במשקל 160 גר'
4. לוחצים מעט בין שתי כפות הידיים לקבלת המבורגר - מומלץ להשתמש בטבעת מוכנה מראש בקוטר 12 ס"מ כדי לקבל המבורגר אחיד ויפה
5. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר (יכול להישמר יום וחצי, לא להקפיא)
6. צולים על משטח צלייה או על מחבת משומנת קלות
7. מגישים על לחמניה איכותית עם חסה טריה, עגבניה, מלפפון כבוש וטבעות בצל


סלט פטריות פורטבלו על הגריל

חומרים ל-6 מנות סלט:
12 – 15 עלי חסה
אריזה אחת של תערובת עלי בייבי
3 צנוניות
3 עגבניות
טבעות בצל
בצל ירוק
20 – 25 פטריות פורטבלו גדולות ושטוחות, ללא הרגל
50 גר' גבינת פטה מגוררת

לרוטב עבור הסלט:
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף ועוד כפית מיץ לימון טרי
1 כפית דבש
1/4 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב עבור הפטריות:
2 כפות גדושות של מיונז
2 כפות חומץ
2 כפות שמן סויה או תירס
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לקנות מוכן)
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. שמים את מרכיבי כל אחד מהרטבים בתוך צנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, מניחים במקרר עד להגשה
2. קורעים את עלי החסה בידים לרצועות, את הצנוניות פורסים, את העגבניה מחלקים לרבעים ופורסים לפרוסות. מערבבים יחד עם עלי הבייבי בקערה
3.מחממים גריל או מחבת עם מעט מאד שמן על להבה בינונית-גבוהה
4. מניחים את הפטריות כשהחלק העליון שלהן פונה כלפי הגריל/תחתית המחבת, יוצקים מעט מן הרוטב על כל פטריה כך שיספג מעט בתוכה
לאחר כ- 3 דקות הופכים את הפטריות (אם עובדים עם מחבת ולא עם גריל, זה הזמן להנמיך את הלהבה) צולים כך עוד דקה
5. בינתיים מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים
6. מסדרים בצלחות הגשה רחבות את המנה:
7. על חצי מהצלחת מניחים את הסלט ומעטרים בטבעות בצל ופרוסות בצל ירוק
8. על החצי השני מניחים את 4-5 פטריות וזורים עליהן מעט גבינת פטה, בעודן חמות.

המתכון באדיבות רשת אגאדיר
 
המבורגר עדשים ופטריות - Bariba
המבורגר עדשים ופטריות - Bariba
המבורגר עדשים ופטריות

מצרכים:

2/3 כוס עדשים ירוקות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
1 גזר גדול מקולף ומגורר
4 ביצים
3 בצלים סגולים קצוצים
3 שיני שום כתוש
2 כפות אבקת בצל מיובש
2 כוסות פירורי לחם מקמח מלא
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:
1. מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות
2. מסננים ושומרים בצד
3. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים כדקה
4. מקפיצים את הפטריות בשמן זית בצריבה חזקה לאטימה
5. שוברים את הביצים וטורפים בקערה
6. מערבבים את כל החומרים יחד
7. נותנים למסה לנוח כשעה
8. יוצרים קציצות עגולות וצולים על הגריל או על מחבת עם מעט שמן עד להזהבה

המתכון באדיבות אורן לוקסנבורג, מסעדת bariba
 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.