פאד-תאי צמחוני

 
שש דקות מפרידות בינכם לבין החופים הקסומים של תאילנד
שש דקות מפרידות בינכם לבין החופים הקסומים של תאילנד צילום: flickr-bradley-j
 
עודכן 07:31 01/09/2009
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

פאד-תאי, כמו רוב מנות הווק, דורש בישול מהיר בחום גבוה. בווק ביתי זה אומר 2-3 מנות בכל סיבוב. אם רוצים להגדיל את מספר המנות, מכינים בשני סבבים. כדי לא לאבד את הקצב, חשוב שכל החומרים יחכו ליד הכיריים. מתוך "המטבח הצמחוני של על השולחן"

 
 
 
 
 
יום אחד בשבוע מוותרים על הבשר
יום אחד בשבוע מוותרים על הבשר צילום: דן לב
חומרים ל-3-2 מנות:
125 גרם (1/2 חבילה) אטריות אורז רחבות
שמן לטיגון עמוק + 3 כפות להקפצה
1 חבילה (300 גרם) טופו חתוך למקלות בעובי 1 ס”מ ומנוגב היטב
4 שיני שום פרוסות
2 ביצים טרופות
1/2 כוס בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים
1 כוס נבטים עבים
3 בצלים ירוקים פרוסים באלכסון לפרוסות באורך 3 ס”מ
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כפית צ’ילי גרוס
להגשה:
2 רבעי לימון

אופן הכנה:
- מניחים אטריות אורז בקערה, מכסים במים רותחים ומניחים ל-15 דקות להתרככות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בווק על להבה בינונית, ומטגנים מקלות טופו עד שהם מזהיבים מעט (רצוי בשני סבבים, ותוך כדי הפרדה בין המקלות, כיוון שמקלות הטופו נוטים להידבק זה לזה). מעבירים לצלחת ומנקים את הווק.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
- מחממים כף שמן בווק חם. מוסיפים שום וביצים ומטגנים עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לצלוחית.
- מוסיפים לווק את 2 כפות השמן הנותרות ומחממים כחצי דקה. מסננים את האטריות ומקפיצים בשמן כחצי דקה, עד שהן נפרדות זו מזו. מוסיפים את תערובת הסויה ומחצית מכמות הבוטנים ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים נבטים, בצל ירוק, את הביצה המקושקשת והטופו המטוגן ומקפיצים דקה וחצי.
- מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים את הבוטנים הנותרים, ומגישים מייד עם צ’ופסטיקס ורבעי לימון.

מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין, ניר דודק | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.