פטה כבד עוף עם אגסים מזוגגים

הדפס
 
 
עודכן 07:36 31/08/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני והשף איתי שקורופה מכינים פטה כבד עוף נימוח בפה עם ריבת בצל ואגסים מזוגגים ביין

 
מצרכים:
500 גרם כבד עוף מנוקה מגידים ושומן
60 גר חמאה (לכבדים)
4 כפות קוניאק
500 גרם בצל פרוס
60 גר חמאה (לריבת בצל)
200 גרם חמאה
1 כף טימין
1 כוס יין פורט
1 כף סוכר
2 כפות חומץ פטל
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
- מנקים ומשחימים את הכבדים במעט חמאה
- מטגנים אותם בקוניאק ומקררים. מפלפלים וממליחים

ריבת בצל:
- שמים 60 גרo חמאה במחבת רחבה עם הטימין ומאדים את הבצל 5 דקות
- מוסיפים את הפורט ,סוכר וחומוץ פטל ומבשלים עד לקבלת ריבה . מקררים לגמרי
- טוחנים את הכבדים יחד עם ריבת הבצל במג'ימיקס ומוסיפים בפולסים את 200 גרo החמאה עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל
- מסננים דרך מסננת דקה
- מכניסים לכלים אישיים, מצפים בחמאה מזוקקת ומקררים
- מגישים עם באגט, צנוניות קטנות וסלט ירוק

אגסים מזוגגים:
3 כוסות יין אדום
2 עלי דפנה
סרט מקליפת לימון
מקל וניל חצוי
מעט פלפל שחור גרוס
שלושת רבעי כוס סוכר
4 אגסים חצויים לשניים

אופן הכנה:
- שמים בסיר סוכר, יין, עלי דפנה ופלפל שחור
- מבשלים את האגסים רבע שעה בסירופ ומוציאים
- מצמצמים מעט את הרוטב ומחזירים את האגסים לזיגוג בסירופ המצומצם, מוציאים מהמחבת
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.