אסאדו ברוטב רימונים

 
צילום: בועז לביא
 
עודכן 15:36 08/09/2009
אוכל נענע 10

אסאדו בתוספת גזרים, סלרי, צ'ילי, ציר עוף וברנדי ובל נשכח תוספת חגיגית ונחמדה של רימונים, באדיבות השף עומרי שחר לרשת "פאפאגאיו"

 
 
 
 
 

המצרכים:

1.5 ק"ג אסאדו פרוס לרבעים (ניתן גם שלם)
12 יח' בצלי פנינה או בצלי שאלוט קלופים
8 שיני שום חתיכות לחצי
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי פרוסים
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 צ'ילי אדום פרוסים
1 גבעול למון גראס
4 עלי דפנה
1 כף פלפל שחור שלם
6 כפות שמן זית
10 כפות תרכיז רימונים
6 כפות ברנדי
1 ליטר ציר עוף/ בקר/מים

אופן ההכנה:

- יש לחמם מראש תנור ל- 220 מעלות.
- לתבל את הנתחים במלח ופלפל.
- לחמם מחבת או סיר רחב, להוסיף מעט שמן ולצרוב את הבשר עד שמתקבל צבע זהוב.
- להכניס את הבשר ועליו את כל המצרכים ,פרט לציר, לתוך תבנית. להוסיף את הציר עד שהוא מכסה למחצה את הבשר.
- לכסות היטב את התבנית בנייר אלומיניום עד לאטימה.
- להכניס לתנור למשך כחצי שעה.
- להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות לעוד 3 שעות.
- במהלך השעה האחרונה של הבישול, יש להרטיב את נתח הבשר עם הרוטב שמצטבר בתחתית התבנית. (במידה והרוטב הצטמצם יתר על המידה אפשר להוסיף מעט מים.)
- לאחר שלוש שעות לבדוק אם הנתח מוכן ע"י נעיצת סכין בתוכו. במידה והסכין נכנסת בקלות, אפשר להסיר את נייר האלומיניום ולבשל עוד רבע שעה ללא הכיסוי.
- אם יש יותר מדי רוטב להשאיר עוד בתנור עד שהרוטב מצטמצם.

מתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.