פילה בס במילוי חציל קלוי

 
 
עודכן 15:36 08/09/2009
אוכל נענע 10

מנה יצירתית של פילה דג בס מאובזרת היטב בחציל קלוי , גבינת פטה, שום ובזיליקום הישר לשולחן החג, באדיבות השף אייל לביא ל"רוקח 73"

 
 
 
 
 
* זמן הכנה נטו 40 דק' * זמן הכנה ברוטו שעתיים * כשר * חלבי * מתאים לארבע מנות

חומרים:

2 חצילים בינוניים
150 גר' גבינת פטה צאן
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל, לפי הטעם
4 דגי בס (500-400 גר' האחד, נקי ללא עצמות)

לרוטב:

1/2 כוס עגבניות מיובשות
1 שן שום, כתושה
2 ענפי טימין
1/4 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס ציר דגים או ירקות (לא חובה)
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

- קולים את החצילים על אש גלויה או בגריל. מצננים, מוציאים את התוכן לקערה גדולה ומערבבים במזלג למחית גסה.
- מגרדים פנימה גבינה ומוסיפים בזיליקום, שמן זית, שום, מלח ופלפל.
- מושחים את הפילטים בשמן זית משני הצדדים. מניחים 4 פילטים בתבנית משומנת כשהעור כלפי מטה, מפזרים מעליהם את המילוי ומכסים כל אחד בפילטים הנותרים, כשהעור כלפי מעלה.
- צולים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

הרוטב:

- משרים את העגבניות במים רותחים במשך רבע שעה. מסננים וטוחנים במעבד מזון עם שום וטימין למחית חלקה.
- מעבירים את התערובת לסיר קטן, מוסיפים יין וציר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
- מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין עד הסמכת הרוטב בין 5 ל-10 דקות.
- יוצקים מהרוטב לצלחת הגשה ומניחים מעל את הפילה הממולא.

מתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.