טורט עקיצת הדבורה

 
 
עודכן 07:49 18/09/2009
אוכל נענע 10

מיקי שמו מוציא מהתנור טורט מופלא וחגיגי עם ציפוי קראנץ' שקדים וקרם וניל

 
 
 
 
 
עוגה חגיגית המורכבת מבצק "בריוש" (שמרים) וקרם וניל בציפוי קרנץ שקדים.

חומרים:

1/2 כוס חלב
25 גר' שמרים/שמרית
5 ביצים
10 גר' מלח (2 כפיות)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
500 גר' קמח (3 וחצי כוסות)
250 גר' חמאה

אופן הכנה:

- מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.
- מערבבים בקערה נפרדת ביצים, מלח וסוכר בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים לקמח ומתחילים בפעולת הלישה. לשים 8 דק' במהירות איטית ו-3 דקות במהירות בינונית.
- מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. מוציאים 1/2 מכמות הבצק ול-1/2 הנותר מוסיפים גרידה מ-2 תפוזים וממשיכים בלישה עוד 1/2 דקה. את 2 חלקי הבצק, עוטפים בניילון נצמד (כל אחד עטוף לחוד).
- משאירים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת).

ציפוי קרנץ שקדים:
נוגטין שקדים:
2 חלבונים
1/2 כוס דבש
1/2 1 כוסות שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית מתאימה, מפזרים את תערובת השקדים ואופים בחום 180 כ- 15 דק'.


מתכון לקרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1ו-1/4 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג, וניל

הוראות הכנה והרכבת העוגה:

- מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, את האינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד קבלת קצף יציב.
- לאחר האפיה חוצים לשני חלקים, מניחים חלק אחד על השולחן, מרטיבים בסירופ סוכר, ממלאים ומניחים את החצי השני עם הנוגטין שקדים על הקרם ובוזקים אבקת סוכר.

מתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.