כתף טלה

 
 
עודכן 15:36 08/09/2009
אוכל נענע 10

חגיגה של טעמים על שולחן החג עם כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי, זעפרן רימונים, צימוקים ושקדים, באדיבות השף דוחול

 
 
 
 
 

המצרכים:

1 ו -1/2 קילו בשר טלה (עדיף כתף טלה)
5-8 שיני שום
עשבי תיבול: טימין, טרגון וזעתר
מלח גס
פלפל גרוס
שמן זית
אגוז מוסקט
מעט קנמון
בהרת
1-2 כוכבי ציפורן
כוס וחצי אורז בסמטי
זעפרן
חופן רימונים
חופן צימוקים ושקדים.

אופן ההכנה:

חורצים בבשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום. מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס. מוסיפים מעט בהרת, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה. מוציאים את הבשר מהתנור, עוטפים בנייר כסף, מניחים בתבנית 2 ס"מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.

את האורז מבשלים לפי הוראות היצרן. מבשלים אותו עם זעפרן, צימוקים ושקדים ומפזרים מעל הכל גרגירי רימון טריים.

מתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.