ריזוטו פטריות

 
צילום: דור מלכה
 
עודכן 08:41 07/09/2009
אוכל נענע 10

מנת ריזוטו שיכולה בקלות לשדרג כל ארוחה, בתוספת כרישה, שלל פטריות, ציר ירקות וגבינת פרמז'ן, באדיבות השף רוברט קלוגר, מסעדת ננה-בר נווה צדק

 
 
 
 
 

חומרים:

1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה קטנה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
½ ליטר ציר ירקות חם
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור (לפי הטעם)
10 גר' פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים ומסוננות
4 כפות גבינת פרמזן איטלקית מגוררת
1 כפית מחית כמהין

הכנה:

- בסיר עם תחתית עבה מאדים את הבצל והכרישה עם 50 גרם מהחמאה עד לשקיפות ומערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
- מוזגים מצקת של ציר ירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים.
- מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן ורך דיו.
- במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות הפורצ'יני ומתבלים במלח ופלפל.
- כשהריזוטו מוכן מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוספים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין והרבה פרמזן.
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.