בדרך להודו

 
כשר זו לא מילה גסה
כשר זו לא מילה גסה צילום: דן פרץ
 
עודכן 13:54 07/09/2009
מיכאל לכיש

שניה לפני שהוא עולה על המטוס להודו, בירת הקולינריה המאתגרת את יכולות הקיבה האנושית, מצא עצמו מיכאל לכיש במסעדת הגורמה הכשרה אוליב ליף. מה בדיוק קרה שם בדרך להודו?

 
 
 
 
 
חמישי בערב, שבועיים לפני הטיסה להודו, בדרך למסעדת "אוליב ליף" היוקרתית במלון "שרתון" בטיילת בת"א. חמוש בחבריי הטובים ואניני הטעם, אריק וגסטון, הרגשתי מוכן מתמיד לקראת המשימה: ארוחת טעימות מיוחדת ממירב תפריט המסעדה החדש. טעימה אחרונה מתענוגות הגורמה המערבי, רגע לפני שהקיבה שלי נאלצת להתמודד עם מני הפתעות לא מוכרות.

על מנת להכנס לאווירה האינטר-קונטיננטלית הושיב אותנו המלצר החביב מול המופע הכי טוב בעיר - שקיעה מול חופי תל אביב, והגיש לנו מרגריטה קלאסית בנדיבות. כך, בעוד אני תוהה האם מישהו התבלבל בין המלח לסוכר, חבריי המלומדים התענגו על כל לגימה, אך החליטו להוריד למרגריטה נקודה עקב מליחות יתר (זהירות, מלח שנשלף במנה הראשונה יורה במנה העיקרית).
 

אפקט הפרפר

צלעות עגל חלב על ריזוטו
צלעות עגל חלב על ריזוטו צילום: דן פרץ
מנת הפתיחה הצליחה לסקרן אותי עוד כשעשתה את דרכה אל השולחן. "מה זה הדבר הזה שנראה כמו פרפר?" תהיתי בקול רם וגררתי גל של דאחקות על כך שהתחלתי עם ההזיות עוד לפני שהגעתי הודו. כשהפרפר נחת על השולחן התברר שמדובר בעצם בסלט ופלחי תפוחי-אדמה מטוגנים (יעני תפוצ'יפס, אבל בגירסא טעימה) בתפקיד חייהם ככנפיים של פרפר. הגימיק עשה את שלו, אבל הגיע הזמן להתמקד בדבר האמיתי: הסביצ'ה היה עסיסי ומשובח, ישר ולעניין. פשוט, אבל במובן הטוב של המילה.

תקרית מלוחה

ממנות הפתיחה המיוחדות טעמנו את הטריו כבד אווז שכלל רביולי, פטה ומדליון צרוב. המנה התקבלה באהדה רבה בקרב אוהדי הז'אנר. עם זאת, בעיון קל בתפריט, גילינו כי המנה אינה זולה, במיוחד ביחס לגודלה, המתאים למנה ראשונה. המשכנו עם מנת חציל שהייתה לא מספקת - קרם החציל היה מצוין, אך לא הצליח להעמיד לבדו את המנה. גסטון מאוד התלהבה לשמע המנה האחרונה בסקציה זו - שקדי עגל צלויים עם תבשיל כרישה, אך התאכזבה לגלות כבר בביס הראשון מליחות יתר, שמנעה ממנה להמשיך ולהינות מהמנה (עם זאת הורגש פוטנציאל גדול לשילוב עם הכרישה). חשוב לציין, ששף המסעדה צ'ארלי פדידה, הסביר לנו שמדובר בטעות שמקורה אצל הקצב והתחייב שלא להזמין יותר בשר מאותו המקור.
 

בשר, בשר, בשר

אחרי גרניטת קמפרי אשכוליות, שהיוותה מרענן חיך מצוין, הוגשה המנה העיקרית, שכללה צלע עגל חלב על מצע ריזוטו סלק, שיפודי פרגית וצלעות טלה. במקום הראשון זכו העגל והריזוטו שהיו משובחים, מעניינים ונדיבים. אחריהם בהפרש קטן צעדו צלעות הטלה, שהיו גם הן עסיסיות. לבסוף נותרו שיפודי הפרגיות שהיו נחמדים והוגשו בצורה מעניינת. עם זאת, אני מודה שאינני אובייקטיבי ביחס לפרגיות, שנראות לי תמיד כמזון שמקומו בשיפודיות ופחות במסעדות יוקרה. לסיכומו של עניין, המנות הבשריות היו הצלחה טעימה והרגיעו מעט את יצר הבשר התמידי של אריק הקרניבור.

ולקינוח: כשר מעולם אחר

זה הזמן לציין שאוליב ליף היא מסעדה כשרה. הסטיגמה היא שמדובר בחיסרון, אבל שף פדידה עושה עבודה מעולה בכל מה שקשור לשדרוג המטבח הכשר. במסעדה יש חדר פרטי, כך שניתן לשריין מקום ולערוך שמחות ואירועים כשרים. לאחר ההקדמה המתבקשת אני מעיז להעלות על הכתב את רצף המילים: "מרקיז שוקולד פרווה". כן כן, זה לא נשמע משהו, אבל זה היה ממש טעים, נשבע. חברתי גסטון, שבזמנה הפנוי מתפקדת כקונדיטורית, מבקשת להביע הסתייגות קלה, אבל אני טוען שהרבה נמצא בראש ואם היא לא היתה יודעת, זה לא היה מפריע לה. עם זאת החלטנו פה אחד לתת למנה נקודה בזכות מה שישב ליד המרקיז - פירות יער טריים שהוסיפו התלהבות, שרק כאלה שלא גדלו באירופה מגלים למראה פירות שכאלה, וכמובן טעם מצוין. אי אפשר לסיים בלי לשבח את הספינג' המעולה שהפיל בקסמיו גם את שגריר גרמניה שסעד לצידנו במסעדה.

לסיכום, אוליב ליף היא מסעדת גורמה כשרה ונהדרת שמעוצבת נפלא, אבל לא חורגת יותר מדי מהמקובל, ולא מאתגרת עם טעמים מיוחדים שהעיפו אותי. אבל אני לא דואג, טעמים כאלה מחכים לי בשפע בדלהי, שם המטוס שאני כותב ממנו ינחת בעוד כמה שעות. נמסטה!

עוד מסעדות במדור - אוכלי חינם >>
 
 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.