מתכון לגפילטע פיש

 
הקציצה הידועה אצלכם בשולחן החג
הקציצה הידועה אצלכם בשולחן החג צילום: דן פרץ
 
עודכן 21:02 21/08/2010
אוכל נענע 10

בדיוק כמו כוסברה, יש שאוהבים מאד ולא יכולים בלי ויש שאפילו לא מוכנים להתקרב. קבלו מתכון חגיגי לגפילטע פיש

 
 
 
 
 

המתכון מיועד לארבעה סועדים

מצרכים לקציצות:
1 ק"ג דג קרפיון נקי מעצמות
2 בצלים בינוניים
2 ביצים קשות
2 ביצים רכות
שליש עד חצי כוס קמח מצה
מעט פלפל שחור טחון
רבע כפית מלח
2 כפות סוכר

ציר:
3 ליטר מים
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים
3 כפות סוכר
כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן, לפי הטעם

אופן הכנה:
1. טוחנים היטב את הדג עם הביצים הקשות. מוסיפים לתערובת 2 ביצים, קמח מצה, סוכר, מלח, פלפל ובצלים (כשהם חתוכים דק) ומערבבים את הבלילה היטב.

2. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות בגודל של 8 ס"מ.

3. בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר. מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה.

4. לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.

5. מגישים כל קציצה עם מעט מהג'ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר.

המתכון באדיבות מסעדת שקד.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

בורי עם ירקות מוקפצים

קציצות דגים עם פול

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.