גפילטע פיש סלק

 
אדום עולה
אדום עולה צילום: יח``צ
 
עודכן 15:35 08/09/2009
אוכל נענע 10

ורסיה מרעננת לגפילטע החגיגי בתוספת נכבדת של סלקים, באדיבות מסעדת "סנדר"

 
 
 
 
 

מרכיבים:

קרפיון שלם (1-1.5 ק"ג)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
7 סלקים קלופים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 גר' קמח מצה
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:
חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. לתוך העיסה טוחנים עוד סלק אחד קלוף. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. נותנים לעיסה לשכב יחדיו במקרר למשך כשעתיים לפחות על מנת שכל הטעמים יתאחדו והבלילה תצבע היטב מהסלק. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, פרוסות מ- 6 סלקים נוספים ועלי דפנה (חשוב שיהיה הרבה סלק בציר על מנת שצבע הקציצות לא ידולל בבישול). מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהן את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה. בזמן ההגשה ניתן לקשט את הדג עם הסלק ששימש כמצע לדגים בסיר.

למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.