קדירת בשר בלקנית

 
חגיגה של טעמים
חגיגה של טעמים צילום: יח``צ
 
עודכן 08:21 09/09/2009
אוכל נענע 10

קדירת כתף בקר עם ניחוחות מופלאים של חג בתוספת כרישה, שום, שזיפים, קינמון ומיץ רימונים, באדיבות "עץ הזית"

 
 
 
 
 
תבשיל עשיר בטעמים, שהרוטב שלו מבוסס על החיבור בין כרישה, שזיפים ותבלינים. מגישים עם אורז לבן או עם הפילאף שבעמוד הקודם.

חומרים ל-6 מנות:
2/3 כוס שמן זיתולה
½1 ק”ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ 3
גבעולי כרישה (החלק הבהיר) פרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה של פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית קינמון
½1 ק”ג בצלים קטנים קלופים בשלמותם
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
1 כוס מיץ רימונים סחוט טרי
1 כוס מיצוי שזיפים מיובשים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה: פטרוזיליה
 
- מחממים שמן זיתולה בסיר, מטגנים בו את קוביות הבשר ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לאותו סיר כרישה ושום, מתבלים בפפריקה, זרעי כוסברה וקינמון ומערבבים.
- מוסיפים בצלים, שזיפים ומיצים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הבשר. מדי פעם מנענעים את הסיר.
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

להגשה יחד עם פילאף
למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.