פילאף אורז ואטריות

 
 

מנת האורז האסייתית המבושלת במרק בשר קיבלה אינטרפטציות מגוונות בעדות השונות והפעם עם שלל תבלינים, כוכבי אניס וקינמון, באדיבות "עץ הזית"

 
 
 
 
 
כאן מכינים את הפילאף בשיטה מיוחדת — מתחילים בטיגון של אטריות, ממשיכים בטיגון התבלינים עד שניחוח עז עולה מהם ומוסיפים אורז ומים רותחים כמקובל.

חומרים ל-6 מנות:
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס אטריות דקות (לא מבושלות)
2 כוכבי אניס
3 מקלות ציפורן
1 מקל קינמון
5 גרגרי פלפל אנגלי
4 גרעיני הל
1/2 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח 3 כוסות מים רותחים

להגשה: 2 כפות כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

מחממים שמן קנולה בסיר. מוסיפים אטריות, מטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב ומוציאים בכף מחוררת לקערה. מוסיפים לסיר תבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים אורז, אטריות, מלח ומים רותחים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים את המכסה. מאווררים את האורז במזלג, מעבירים לקערה, מפזרים כוסברה ומגישים.

ניתן להגיש כתוספת לקדירת בשר
למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.