טישפישטיל - עוגת אגוזים

 
ניחוחות של חג
ניחוחות של חג צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:33 11/09/2009
אוכל נענע 10

המטבח הספרדי-ירושלמי הביא לנו גרסה טעימה במיוחד לעוגת אגוזים דחוסה ועשירה עם סירופ, במיוחד לראש השנה, באדיבות "עץ הזית"

 
 
 
 
 

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 23 35 ס”מ:

2 כוסות שמן קנולה
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כוס סולת
1 כף קינמון
1/4 כוס סוכר 50 גר'
2 שקיות אבקת אפייה
400 גרם אגוזים קצוצים גס
1 כוס מים
לסירופ: 400 גרם (2 כוסות) סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
לקישוט: שקדים מולבנים שלמים
 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את החומרים היבשים, למעט האגוזים.
- מבשלים סירופ: מביאים לרתיחה את כל החומרים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מצננים.
- מכינים את העוגה: מחממים שמן קנולה בסיר, מוסיפים אגוזים ומטגנים 2 דקות בשמן החם. מסירים מהאש, מוסיפים מים ואת החומרים היבשים תוך כדי ערבוב.
- מעבירים לתבנית, משטחים, מסמנים ריבועים או מעוינים ומקשטים כל ריבוע בשקד.
- אופים 30 דקות עד שהתערובת מתייצבת.
- יוצקים סירופ על העוגה: יוצקים את הסירופ על המאפה החם ומצננים.

למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.