מתכון לעוגת דבש עם תאנים

 
מתוק לו מתוק לו
מתוק לו מתוק לו צילום: דן לב
 
עודכן 15:35 08/09/2009
אוכל נענע 10

מתכון נועז של עוגת דבש עם תאנים וסנגריה שיש להכין לילה מראש, אך ההנאה שווה את המאמץ

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן

מצרכים לעוגה:
150 גרם סוכר (4\3 כוס)
230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה של אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (2\1 כוס מים)

תאנים בסנגריה:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
50 מ"ל מים (3 כפות)
1 כפית גרידת קליפת לימון
1 כפית גרידת קליפת תפוז
60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
קורט קינמון
קורט ציפורן
200 גרם תאנים מיובשות (1 + 1/4 כוס)

 

אופן הכנה:

- תאנים בסנגריה: מכניסים את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה
- מצננים בטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר ללילה שלם ומסננים
- הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות
- מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד
- מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה
- טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב ויוצקים לתבנית
- מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות
- מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש
- מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים

 

המתכון באדיבות רשת רולדין.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.