מתכון לעוגת דבש ותפוחים

הדפס
 
המלכה של ארוחת החג
המלכה של ארוחת החג צילום: יח"צ
 
עודכן 08:38 22/08/2010
אוכל נענע 10

מתכון מנצח של עוגת דבש בתוספת תפוחים וקינמון והגשה ותקצור אינספור מחמאות

 

תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן

מצרכים העוגה:
150 גרם סוכר (4\3 כוס)
230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (2\1 כוס מים)

מצרכים לציפוי:
3 תפוחי גרנד סמית' בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית קינמון

 

אופן הכנה: 

- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
- מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.
- טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב ויוצקים לתבנית.
- חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה.
- חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה.
- מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה.
- אופים במשך 45-50 דקות.
- מוציאים ומצננים כ-30 דקות ומצפים בשכבה דקה של דבש. מצננים שוב ומגישים.

 

המתכון באדיבות רשת רולדין.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.