מתכון לפאי תפוחים - מושלם לראש השנה

 
מתוק התפוח
מתוק התפוח צילום: אביעד הרמן
 
עודכן 22:03 21/08/2010
אוכל נענע 10

ממתיקים את השנה החדשה עם פאי תפוחים מוארך. רק 35 דקות אפייה ויש לכם פאי מושלם לאירוח חגיגי במיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

180 גר' קמח (1 ו-1/3 כוסות)
120 גר' חמאה

2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון

אופן הכנת הבצק:

- לשים את כל חומרי הבצק בפוד פרוססור ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.
- מרדדים בצק לפאי בתבנית בקוטר 26.
- מכניסים למקפיא לחצי שעה ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים אפיה מקדימה כ- 15 דקות בחום של 175 מעלות.

למילוי:
1.5 ק"ג (5-7 תפוחים) תפוחי עץ גרנד סמית' מקולפים ופרוסים


- מבשלים את התפוחים בסיר בתוספת שליש כוס דבש, כוס מים, מיץ מלימון אחד ומקל וניל עד שהתפוחים מתרככים.
- מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק.
- פורסים 3 תפוחים לפרוסות דקות ומסדרים על התפוחים.
- בוזקים על התפוחים מעט סוכר.
- אופים בחום C 175° כ- 35 דקות.

 

המתכון באדיבות קונדיטורית בן עמי.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.