חריימה בורי

 
ניצחון בצלחת
ניצחון בצלחת צילום: יח``צ
 
עודכן 07:27 12/09/2009
אוכל נענע 10

מתכון של חריימה חגיגי על מצע של עלי מנגולד וגרגירי חומוס, באדיבות השף יניב לוזון ל"קסיופיאה"

 
 
 
 
 

מנגולד חומוס:

חומרים:
2 עלי מנגולד שטופים
50 גר' גרגירי חומוס
50 גר' כרישה נקייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לימון כבוש קצוץ

אופן ההכנה:
מטגנים את הכרישה במעט שמן זית עד לריכוך ומוסיפים את גרגירי החומוס ומקפיצים (רצוי במחבת טפלון), מתבלים במלח, פלפל וכמון ולפני ההוצאה מוסיפים את הלימון הכבוש.
 

חריימה בורי:

חומרים:
2 פילה בורי
שתי כפות פפריקה
שתי כפות רסק עגבניות
5 שיני שום
מלח לפי הטעם
2 לימונים

אופן ההכנה:
- צורבים את הדגים על מחבת טפלון עם מעט שמן זית משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.
- מטגנים באותה מחבת את השום ומוסיפים את שאר המרכיבים, כוס מים ואת הדגים. מביאים לרתיחה ומשלימים טעם במידת הצורך. מבשלים כ-5 דק' על אש נמוכה עם מכסה.

הרכבת המנה:
מסדרים פילה אחד על הצלחת כשהעור כלפי מטה ומעליו שמים את המנגולד והחומוס. לבסוף, מכסים עם פילה נוסף כשהעור כלפי מעלה.

למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.