שוק טלה בתנור

 
הפתעה נעימה לאורחים
הפתעה נעימה לאורחים צילום: יואב בלום
 
עודכן 15:52 08/09/2009
אוכל נענע 10

מתכון מיוחד לארוחת החג המשפחתית עם שוק טלה בתנור, שיני שום שלמות, גרגירי חרדל ורוזמרין, באדיבות "פרה פרה"

 
 
 
 
 

החומרים:

- שוק טלה 1.6-2 ק"ג
- שיני שום שלמות
- חרדל גרגירים
- רוזמרין טרי
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית

אופן הכנה:

יש להוציא את שוק הטלה מהקירור כ - 20 דקות לפני ההכנה. עם סכין נחרוץ חריצים בבשר, ולתוכם נכניס את שיני השום, נעסה את נתח הבשר בחרדל ובשמן הזית, נפזר על הבשר את הפלפל הגרוס והמלח הגס,נניח בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל - 20 דקות.
נוריד את חום התנור ל - 200 מעלות ולהמשיך לצלות את הבשר כ -15 עד 20 דקות לכל ק"ג. לאחר מכן ניתן לבשר 'לנוח' כ -10 דקות לפני החיתוך, ומשם פשוט להגיש לשולחן, בצירוף כל תוספת אפשרית..

למתכונים נוספים לראש השנה >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.