שורדת בזכות עצמה

 
צילום: עידו לביא. רפרודוקציה
 
עודכן 12:22 10/09/2009
רועי פרייס

יש הטוענים שהוא הגיע להישרדות כדי לעשות יח"צ, אך בשר'לה של שי אראל מהישרדות אינה זקוקה לשרשרת חסינות כדי להימנע ממועצת השבט

 
 
 
 
 
אני חייב להודות: כל הדרך למסעדת בשרל'ה הרהרתי לעצמי כמה טוב כבר יכול לצאת מכל העסק הזה. בכל זאת, מסעדה שנמצאת במרכז קסטרא במחלף הכניסה הדרומית לחיפה. אזור שנתפס אצלי כלוהט וסואן עם פסקול של בנייה כעורה שלעולם אינה נגמרת, כמשוויצה לבאים בשערי העיר: תראו, גם חיפה מסוגלת להפוך למיני תל אביב. תוסיפו לזה את החשש מלקוחות שיבואו בשערי המסעדה עם בגדי ים נוטפים, ואת תחושת המיאוס שנוצרה מכל ה"מומחים" שמתיימרים ללמד אותנו מה זה בשר, ותקבלו תמונה די עגומה ופסימית או שאולי זה רק אני שתמיד נוטה לראות שחורות?
 

פסימיות מיותרת וגם חבר לספסל סביב השולחן

אנטריקוט כמו שאנטריקוט צריך להיות
אנטריקוט כמו שאנטריקוט צריך להיות צילום: יח"צ
מיד כשנכנסנו לבשרל'ה (בצורה האיטלקית של המילה, לא הפלמ"חניקית) התחלפה הספקנות בתחושת אופטימיות קלה, בזכות העיצוב המיוחד ומאיר העיניים של המקום. שעטנז מעניין בין בר יוקרתי למסעדת גורמה, כשמעל הכל בולטות כורסאות מפנקות. אחרי שחלפה הספקנות, הגיעו התפריטים של המנות העסקיות, שהראו שלא רק העיצוב מאיר עיניים. אני מיהרתי לקפוץ על סטייק האנטריקוט 300 גרם במנה עסקית, שעולה 79 שקלים וכוללת מנה ראשונה ועיקרית (אפשרויות אחרות: פילה סלמון, פילה אמנון, סטייק סינטה עגל, צלעות טלה, מדליוני פילה עגל וסטייק אנטריקוט רמת הגולן). בעוד שותפי בחר בעסקית הזולה יותר (59 שקלים), שכללה מנת בשר של סטייק פרגית (אפשרויות נוספות: קבבוני טלה, כבד עוף, מעורב ירושלמי, אנטריקוסינטה, חציל בלדי, המבורגר טלה וחזה עוף). המלצר החביב, שבחיפה כמו בחיפה היה בעבר גם חבר לכיתה, התחיל להעמיס את המנה הראשונה: סלט ירקות, כמה סוגים של סלטי חצילים, כרובית עם טחינה, חומוס, קישואים עם צ'ילי ולחם.


עסיסי ומדויק

אחרי שעברנו את השלב הזה על בהונות, כדי לא לשבוע לקראת המנה העיקרית, הגיע הסטייק מדיום-וול שלי בתוספת צ'יפס, שסודר בצורה יוצאת דופן כמגדל. נעיצת השיניים הראשונה בסטייק היתה מעניינת, השנייה והשלישית היו טובות ואלו שבאו בעקבותיהן כבר הרימו אותי לגבהים שרק בשר משובח באמת יכול להרים. הכל היה בו: עסיסיות, מידת עשייה מתאימה, מליחות מדויקת, קוהרנטיות שלא מסבכת אותך בחלקים קשים או צמיגיים וטעם אמיתי שגורם לך לשכוח מכל הספקות שהיו לך עד לפני רבע שעה, ואת מגדל הצ'יפס שיש לך בצלחת. למנה האחרונה, שכבר לא כלולה בעסקית, ודורשת תשלום נוסף של 35 שקלים, הזמנו בר אגוזים - שדרוג מעולה לחובבי שוקולד קינדר כמוני וסוג של דובדבן על הקצפת של הסטייק העילאי, וקרם ברולה.
 

שורד עם עקרונות

בבשרל'ה משתדלים למכור את המוצר שלהם כמו שהוא, כשהבשרים לא מוחבאים ומוסתרים על ידי כל מיני רוטבי פלאים: רק מלח ופלפל שעושים עבודה מושלמת. גם בעלי המקום, שי אראל, שמככב בעונה החדשה של הישרדות, הקפיד לחזור על המוטו הזה, כשהמילה "אמת" על שלל הברותיה חוזרת מספר פעמים. אז האמת היא שמדובר בפנינה אמיתית בתוך ים של רעש, בלגאן וכיעור שאופף את האזור. כאשר יש לכם צהריים פנויים, רצוי עם זמן לשנת צהריים קצרה אחרי, וכמה לירות בארנק (בכל זאת מדובר בבילוי של מעל 200 שקלים לזוג), לכו לבשרל'ה. תקבלו את התמורה הכי טובה ולא מתיימרת עבור הכסף שלכם.

בשרל'ה, פלימן 8 מרכז קסטרא, חיפה. טל: 04-8503535, כל השבוע מ-12:00 עד הלקוח האחרון.
 
 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעים וחצי מתוך חמישה

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.