נכנס יין יצא סוף

 
הנבחרת
הנבחרת צילום: יח``צ
 
עודכן 11:49 13/09/2009
שי שגב

הדרך הטובה ביותר לצלוח את שולחן החג, עבור לא מעט מאיתנו, היא פשוט לשרוד אותה בקהות חושים או בתחושת שיכרון קל. אז איזה יין כדאי להתאים למאורע?

 
 
 
 
 
ראש השנה הגיע, בני המשפחה, חברים ואורחים בלתי רצויים נוספים נאספים בבית המשפחה. עמלנו כל כך קשה על תכנון ובישול הארוחה, כך שכדאי ואף מומלץ לקחת הרף מחשבה גם על אילו יינות נתאים לארוחת החג. להלן מבחר המלצות ליינות, שילוו את מיטב המנות בארוחת ראש השנה.
 

האורחים מבעבעים

כרמל מבעבע
כרמל מבעבע צילום: יח"צ
אין דרך יותר טובה, ואין יין מתאים יותר לפתוח שנה חדשה, מאשר יין מבעבע. האורחים מגיעים אט אט, אבל אין לנו יותר מדי זמן לבדר אותם, כיוון שתמיד נשארים עם הבישול של הרגע האחרון. הפתרון האולטימטיבי – ברגע שהאורח נכנס, מניחים בידו כוס מלאה ביין מבעבע שיעסיק אותו לזמן מה, וכמובן, יהפוך את הערב להרבה יותר מענג ומבדר. בין שלל החלופות שהגיעו לארץ בתקופה האחרונה, ניתן למצוא את המבעבע דון מנדוזה ברוט. צבעו של היין זהוב קש, ליין ניחוחות פירות בשלים ומינראליות מרשימה. ליין מתיקות עדינה. 45.90 שקל ברשת דרך היין.

גם יקב כרמל מציע את כרמל פרייבט קולקשן ברוט המבעבע מתאפיין בגוף בינוני, ניחוחות של ליים, תפוח עץ ירוק, ולחם קלוי ובחמיצות מאוזנת עם סיומת ארוכה. מדובר במבעבע מהנה במחיר של 59 שקל.
 

מנה ראשונה

ג'יי אל וולף גוורצטרמינר 2006
ג'יי אל וולף גוורצטרמינר 2006 צילום: יח"צ
מנת הפתיחה במטבח היהודי ידועה כמנה קלה. החל מגפילטע פיש ושאר ירקות במטבח האשכנזי, וכלה במנות דגים או ממולאים במטבח המזרחי - תפקיד היין לשמש כזרז לפתיחת הטעמים והחיך לקראת המנות שתבואנה אחר-כך.

יין מעניין במיוחד הוא הג'יי אל וולף גוורצטרמינר 2006 , שמגיעה אלינו מאזור הפפאלץ סמוך ליער השחור. יחד עם זאת, היין לבן, מבושם עם אף של ליצ'י ומי ורדים לצד אשכולות ופירות טרופיים נוספים. ההפתעה היא במחיר המצוין העומד על 39.90 שקל.

חלופה ליין קליל עד בינוני ומצוין כאחד, לכו על טוליפ וויט (לבן) 2008 . היין עשוי מממסך (בלנד) ייחודי של שני זנים לבנים: גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק, וסוביניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ. עושר של ריחות כגון גויאבה, אשכולית, וליצ'י מעניקים יין שעשוי להשתלב נהדר בסביצ'ה דג רענן, מנות אסייתיות חריפות, ואפילו בשרים מתובלים על האש. 64 שקל.

למעוניינים ביין מעט יותר כבד וסמיך, תמיד אפשר לסמוך על טפרברג 1870 סילבר שרדונה 2008 – היין בעל צבע ירקרק עדין, והאף עשיר בניחוחות אשכוליות ואגס עם שילוב של מעט וניל המגיע מחביות העץ. יין רענן, שמנוני מעט ובעל סיומת ארוכה. מומלץ עם דגים מטוגנים או מאכלי עוף קלים. 45 שקל.

אם בא לכם לצאת מהשגרה החג הזה, ואף להתפרע מעט, לכו על תבור אדמה רוזה 2008 – יין ורוד יבש, עם טעמים מפתים של תות שדה, גרגרי יער ודמדמניות לצד מינראלים מן האדמה ורמז מתעתע של מנטה. מחיר מצוין של 49 שקל.
 
 

מרק

עוד לא נולד טועם היין המקצועי, שהצליח למצוא את השילוב בין יין למרק. אם למישהו יש רעיון, מערכת nana 10 תשמח לקרוא את המלצות הקוראים בתגובות לכתבה זו.
 

מנה עיקרית

בנימינה רזרב זינפנדל
בנימינה רזרב זינפנדל צילום: יח"צ
בישראל נהוג להגיש את מנת הבשר היוקרתית כמנה העיקרית. לעיתים מדובר עוף, אווז או הודו, אך בראש השנה, סביר להניח, שבשר בקר או עגל יוגשו אל השולחן. לפיכך, ניווכח במספר חלופות ליין אדום וכבד, שמשתלב נהדר ומחליק בגרון עם הבשר העשיר. להלן מספר אפשרויות:

אבידן פרינג' גרנאש 2007 הוא אחד מן היינות האדומים המעניינים שנעשו בשנה האחרונה בארץ. אמנם היין צעיר מדי לשתייה כרגע, אך אם תפתחו את הבקבוק כשעה לפני בואם של האורחים, הוא יהיה טוב דיו עד הארוחה. היין מורכב ועוצמתי עם טעמים ובשומת של פירות יער, אוכמניות ודובדבן שחור. הגוף מלא, מרוכז ומפולפל. 130 שקל.

יקב אלכסנדר שנמצא באזור השרון הינו יקב בוטיק מצליח ביותר. אלכסנדר הגדול 2005 הינו יין ספינת הדגל של היקב, צבע בורדו עמוק עם גוון שחור בוהק ובשומת של פירות יער שחורים עם רמיזות של דובדבנים בשלים וטבק איכותי. היין מתאים מאוד לתבשילי קדירה, צלי עגל ובשר טלה. לא זול בכלל, 240 שקלים, אבל שווה כל טיפה.

אחד מן היינות המעניינים והטובים ביותר שיצאו בארץ בתקופה האחרונה הוא בנימינה רזרב זינפנדל 2007 , גוון ארגמן כהה, עושר של בשומת המזכירה לנו תות שדה בשל, פלפל שחור, ורעננות של מנטה. יין כבד ומלא, המאסטר פיס של היקב מן השנים האחרונות. 90 שקל.

אופציה אחרונה שמורה לצמחונים, ואוכלי הפסטה בערב החג: היין תשבי שיראז 2008 , יין פירותי מאוד, בוקה של תבלינים, פירות יער אדומים וברקע, אין גוונים של חבית האלון – כיוון שיוצר ללא שימוש בעץ על מנת לשמור על פירותיות מודגשת. 39 שקל.
 

קינוח

רפרשינג של רימון
רפרשינג של רימון צילום: יח"צ
שתיית יין קינוח היא מושג, שהתרבות הישראלית טרם אימצה, ונמצאת בעיכוב משמעותי ביחס לשאר העולם המערבי. אופי השתייה המקובל הוא לשתות כוסית של לגימה אחת או שתיים בלבד, ומהווה תחליף נהדר לנס קפה המקובל בסיום ארוחה בחצרות ישראל. היין מתוק מאד, כך שכמות הסוכר משאירה אותך עם הרבה אנרגיה, ואף עוזרת במקצת לעיכול האוכל הכבד של ארוחת החג. אם לא אז איך לא, תמיד כדאי לסיים עם טעמי הרימון בראש השנה, ולכן יקב רימון משיק השנה את רפרשינג , המכיל 16% אלכוהול עם גוון ורדרד. זהו יין על טהרת פרי הרימון, ומומלץ ללגמו עם שתי קוביות קרח בכוסית יין גדולה. 59 שקל.

למען הסדר הטוב, גם אם אתם נמנים עם הקבוצה השומרת על פיכחות במהלך שולחן החג או עם יריבתה חסרת הרחם, הקבוצה שתומכת בזכות הפרט לשמור על שפיותו תוך כדי לגימה אחת או שלושים, כדאי לפחות להצטייד ביין שיעשה טוב לכולם.

כתבות נוספות במדור - אחוז אלכוהול >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.