חלה

 
 
עודכן 07:21 16/09/2009
אהרוני, ערוץ 10

תתחילו להתכונן לניחוחות המדהימים ולטעם המופלא - אהרוני ואורי מ"לחמים" מלמדים אתכם את סודות הכנת החלה הביתית

 
 
 
 
 

להכנת 3 חלות (או 2 ועוד 8 לחמניות)

מצרכים:
1000 גרם קמח ללחם או קמח רגיל (לנפות) ועוד מעט קמח לעבודה
50 גרם שמן איכותי ( מזולה, חמניות) או חמאה
2 ביצים (לטרוף ולהשאיר 1/2 ביצה למריחה)
500 מ"ל מים מהברז
100 גרם סוכר
25 גרם שמרים
15 גרם מלח
שומשום/פרג/קצח - לציפוי

אופן ההכנה:
- לקערת המיקסר יוצקים את המים וממיסים בהם את השמרים. במידה ומשתמשים בשימרית מערבבים אותה עם הקמח
- מוסיפים את הקמח והביצים ולשים במיקסר במהירות נמוכה
- לאחר חצי דקת לישה מוסיפים את הסוכר המלח והשמן
- ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות נמוכה ועוד 4 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש
- מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ולשים ידנית 2-3 דקות
- מוציאים את הבצק מקערת הלישה ויוצרים כדור. מקמחים קלות ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה
לתפיחה של 40 דקות
- משטחים את הבצק בעדינות בעזרת היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל-3 חלקים שווים (כ 600 גרם יחידה) כל חלק חותכים ל- 3 רצועות שוות
- מעגלים מעט כל רצועה, ומעצבים אותן למעיין סיגר ארוך ( קולעים לצמה)
- מניחים את החלות במגש אפיה ומכסים במגבת מטבח ל30-40 דקות או עד שהחלה תפוחה. בכל מקרה יש לזכור את הכלל: תמיד עדיף מעט פחות מאשר יותר מידי
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מורחים כל חלה בביצה טרופה עם קורט מלח ומעט מים, ומפזרים מעל ציפוי
- אופים כ- 25 דקות עד לקבלת גוון זהוב
- מצננים על רשת
* בחורף ניתן ואף רצוי, כמו במאפיות מקצועיות, להוסיף 10-20% שמרים על הכמות המצוינת
* ניתן לגוון ולהוסיף לבצק מעט הל טחון, צימוקים או אגוזים

 

בצק שמרים מתוק - המדריך המלא + מתכונים

בצק שמרים מלוח - המדריך המלא + מתכונים
לוח המרת מידות ומשקל

 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.