לחמניות שוקולד ולחמניות גזר

 
 
עודכן 07:22 16/09/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מלמד אתכם איך להכין לחמניות מדהימות שמתאימות גם לגירסא המלוחה עם גזר וגרעיני חמניה, וגם למתוקה עם שוקולד איכותי

 
 
 
 
 
לחמניות גזר וגרעיני חמניה
לחמניות גזר וגרעיני חמניה
החומרים להכנת כ- 20 לחמניות:
500 גרם קמח חיטה לבן מנופה (כ- 3 כוסות)
20 גרם שמרים לחים טריים
40 גרם חמאה (5 כפות)
250 גרם מים (1/5 1 כוסות)
10 גרם מלח (1/2 כף)
50 גרם סוכר חום בהיר (4 כפות)

170 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (רצוי מסוג מעולה)
1 יחידה ביצה טרופה למריחה וזיגוג
או
200 גזר מגורר גס
100 גרעיני חמנייה
2 יח' ביצה

אופן ההכנה:
- שמים בקערה קטנה את המלח והסוכר, יוצקים מעליהם 1/5 כוס מים, ומניחים ל 5-10 דקות עד שרוב המלח והסוכר מתמוססים
- מניחים את השמרים בקערת המיקסר יוצקים אליהם כ-1/5 כוס מים ומערבבים קלות בעזרת מטרפה
- יוצקים את שארית המים לקערת המיקסר ואח"כ את הקמח המנופה
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומיד בתחילת הלישה מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן
- לשים את הבצק סה"כ כ- 5 דקות במהירות נמוכה, ו- 7 דקות במהירת גבוהה לקבלת בצק רך וגמיש
- חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את כל השוקולד הקצוץ עד שהוא מתערבב באופן אחיד (אם עושים לחמניות גזר עוברים ישר לשלב הבא)
- מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים למשטח מקומח יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת כ 25 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו
- מחלקים את הבצק ל 20 יחידות שוות ( 50 גרם ) ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים
במרווח על 2 מגשי האפייה עם הנייר. (אם גזר אז מערבבים את הגזר/הגרעינים והביצה בצורה של קציצה עם שפכטל ושמים חתיכות שוות על מגש האפייה)
- מכסים במגבת המטבח את הלחמניות, ומניחים ל- 40 דקות
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מורחים בביצה טרופה, חורצים בעזרת הסכין 2 חריצים לא עמוקים
במיוחד, ואופים כ 15 דקות

לוח המרת מידות ומשקל
 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.