פרשת דג ברשת

 
להסתכל לו בלבן של העין
להסתכל לו בלבן של העין צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 14:10 17/09/2009
אוכל נענע 10

הידעתם כי מבט חטוף בעיניו של הדג יכול להעיד האם הוא ראוי או לא ראוי למאכל? כל הטיפים שיעזרו לכם לבחור דג מרשים לשולחן החג

 
 
 
 
 
מה אנחנו באמת יודעים על קניית דגים? בכדי לקנות דג כשר אנחנו יודעים כי קשקשים חייבים להיות בנמצא, אך מה עם שאר פרטים מזהים, שיקנו לנו את זהותו האמיתית של הדג הראוי למאכל? ד"ר אבשלום הורוביץ מחוות 'דגי הדן', ביולוג מומחה בחקלאות מים, מעניק 10טיפים, מה חייבים לבדוק בעת קניית דגים טריים לארוחת החג?

1. עור הדג - על עור הדג להיות מבריק, לח ומעט רירי, דבר המבטיח את טריותו.
2. בשר הדג גמיש אך נוקשה - על הבשר להיות גמיש אך נוקשה. יש ללחוץ באמצעות האצבע על עורו של הדג על מנת לוודא כי לא נוצרה בו גומה והוא נשאר מתוח.
3. צבע הזימים - הזימים צריכים להיות אדומים.
4. חשוב לבחון את עיני הדג - כאשר בוחרים דג טרי, הסתכלו לו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
5. ריח הדג- שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.
6. אחסון את הדג במקרר ולא במקפיא - ודאו שהדג אוחסן במקרר, מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור ועל הלחות, אך לא מקפיאים אותו.
7. היכן כדאי לרכוש דגים טריים? עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות.
8. ניקוי הדג: לא מומלץ לנקות את הדגים לבד. עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.
9. אחסון: אם אין אוכלים את הדג ביום הקנייה, יש לאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה או בכלי נקי ואטום למשך 3-4 ימים בלבד או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.
10. דגים עדינים כגון הפורל, רצוי לאכול ביום הקניה או למחרת. אם זה לא מתאפשר, מומלץ להקפיא.

למדור מתכוני ראש השנה >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.