לחמה עג'ון

 
 
עודכן 02:03 22/09/2009
אוכל נענע 10

אהרוני ונורה חסייסי מכינים מאפה פריך בשילוב בשר טחון, שום, בצל, פלפל אדום ושאר תבלינים

 
 
 
 
 
מצרכים לבצק:
½2 כוסות קמח
15 גרם שמרים טריים או כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כ-1 כוס מים חמימים מעט
כפית מלח
כף שמן זית

מעל הבצק:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חריף, טרי, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק
350 גרם בשר כבש טרי, טחון
1 עגבנייה בשלה, קלופה וקצוצה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף רכז עגבניות
4 כפות צנוברים

אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את השמרים, סוכר ורבע כוס מים חמימים
- מערבבים ומניחים לתערובת לתסוס כרבע שעה
- מערבבים בקערת המיקסר את כל שאר החומרים, כולל תערובת השמרים, לשים כחמש דקות לבצק חלק ואחיד. אם צריך, מוסיפים מעט מים לבצק. שמים את הבצק בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי
- מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מטגנים בו כשלוש דקות שום, בצל ופלפל חריף. מוסיפים את הבשר ומטגנים שלוש דקות, עד שהוא משחים
- מוסיפים את הפטרוזיליה, נענע, מלח, פלפל ומיץ לימון ומבשלים יחד עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים מעט
- צובטים את הבצק עם האצבעות ולשים אותו עוד דקה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל אחד לעיגול גדול ודק
- מניחים את עיגולי הבצק על תבניות התנור מרופדות בנייר אפיה ואופים עד לקבלת צבע זהוב
- מניחים מעל את תערובת הבשר ומגישים

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.