פתיתים בנוסח אסייתי

 
ליבי במזרח
ליבי במזרח צילום: דניה ויינר
 
עודכן 09:59 23/09/2009
תמי חסקלברג, על השולחן

פתיתים עם ניחוחות אסייתים בליווי ציר דאשי, טופו, כוסברה ובוטנים וכמובן רוטב סויה

 
 
 
 
 
ציר הדאשי היפני מורכב מאצות ושבבי דגים מיובשים, והוא מעניק לפתיתים טעם עמוק ומעט מעושן. היפנים מכנים סוג זה של טעם אומאמי (הטעם החמישי) ומקורו במונוסודיום גלוטומט. יחד עם קוביות הטופו, הכוסברה, הבוטנים ורוטב הסויה מתקבל תבשיל-סלט עשיר בטעם וקליל במרקם. אפשר לאכול גם בטמפ' החדר.

חומרים ל-4 מנות:
לטופו:
200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
1 כף חמאת בוטנים ללא סוכר (להשיג בחנויות טבע ובחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק)
1 כף דבש
מעט טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית חריפה - להשיג בחנויות המתמחות)
או מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן קנולה לטיגון
לפתיתים:
½1 כוסות פתיתים לא מבושלים בצורת אורז
1 כף אבקת מרק דאשי (להשיג בחנויות המתמחות)
1 בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס בוטנים קלויים וקלופים, לא מומלחים וקצוצים גס
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כף חומץ אורז
2 כפיות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
מעט שומשום שחור לקישוט
 

הכנה:

- משרים את הטופו: מערבבים חמאת בוטנים, דבש וטוגראשי בקערה. אם המרינדה סמיכה מדי, אפשר לדלל בעזרת מעט שמן קנולה או מים. מוסיפים קוביות טופו ומערבבים, כך שיצופו מכל הצדדים. משרים כשעתיים.
- מכינים את הפתיתים: מבשלים לפי הוראות היצרן, אלא שמתבלים באבקת מרק דאשי במקום במלח.
- מוסיפים לסיר בצל סגול, עלי כוסברה, בצל ירוק ושברי בוטנים, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
- מטגנים את הטופו: מחממים היטב ווק או מחבת עם מעט שמן ומקפיצים את הטופו עד הזהבה. מוסיפים לקערה עם הפתיתים.
- מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב. מוסיפים לפתיתים ומערבבים היטב. אם יש צורך, מוסיפים מלח. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים. מקשטים בשומשום שחור ומגישים בטמפ' החדר. אפשר גם לחמם שוב.

לתוספות נוספות >>
לוח המרת מידות ומשקל >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.