חלת מרציפן

 
יותר חלה, יותר עוגה
יותר חלה, יותר עוגה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 12:49 25/09/2009
אורי שפט, ``לחמים``, על השולחן

עוגת שמרים משובחת, שבתוך הבצק שלה שזור קרם מרציפן ענוג במיוחד. למה? כי ככה מתחילים את השנה

 
 
 
 
 

לבצק:

200 מ”ל (1 כוס פחות ½2 כפות) מים
40 גרם שמרים טריים
800 גרם (6 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן מנופה
2 ביצים
1 כפית מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
למלית מרציפן:
300 גרם מרציפן
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה בטמפ’ החדר
40 גרם (4 כפות גדושות) קמח לבן מנופה
לציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס או שקדים מולבנים פרוסים
 

אופן הכנה:

- מכינים מלית מרציפן: מערבלים מרציפן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה חמאה וקמח ומערבבים עד להיווצרות בצק מרציפן.
- מחלקים את בצק המרציפן בעזרת סכין ל-9 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס”מ ובאורך 20 ס”מ. מכסים ומאחסנים במקרר עד השימוש.
- מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים בקערה עם וו לישה במהירות נמוכה
כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-4 דקות נוספות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
- מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות, או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- ממלאים, מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק בעזרת סכין ל-3 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. משטחים מעט את הרצועות על משטח מקומח, כך שיתקבלו מלבנים ברוחב 3 ס”מ ובאורך 25 ס”מ. מניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן. סוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל ע”י צביטות של הבצק, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק ממולאים קולעים צמה, כך שמתקבלות שלוש חלות.
- מניחים את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות אגוזי לוז או שקדים. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות ואפויות. מוציאים ומצננים על רשת.

מתכונים נוספים במדור מתוקים >> ולחם >>
 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.