השף הטוב ביותר

 
מי יקטוף את התואר?
מי יקטוף את התואר?
 
עודכן 10:14 07/10/2009
Time Out

איזה שף אתם הכי אוהבים? אביב משה היצירתי, הפילוסוף אייל שני, ירון שלו הירושלמי האסלי, ילד הפלא רפי כהן או יונתן רושפלד האריסטוקרט? הצביעו והכריעו

 
 
 
 
 
ילד הפלא גדל. רפי כהן
ילד הפלא גדל. רפי כהן
אייל שני

לא ברור אם אייל שני הוא טבח, משורר או פילוסוף. האיש, שנודע בזכות תיאורי המנות בתפריט ובליטופי העגבנייה, הפך השנה לדמות מוכרת בכל בית, דווקא בגלל תכנית הטלוויזיה “מחוברות” בה השתתפה בת זוגו, מירי חנוך. שני התפרסם בתור השף האקסצנטרי של מסעדת אוקיאנוס בירושלים. המטבח של שני הוא ארצישראלי מקורי ונשען בעיקר על איכותם של חומרי הגלם. השנה פתח שני, יחד עם שותפו שחר סגל, את "צפון אברקסס" מסעדה הצמודה לבר הוותיק.

ירון שלו

שלו, המכונה "הילד", יליד ירושלים, החל לעבוד במטבחי שפים מובילים מגיל 12. ברקורד הירושלמי שלו - עבודה עם השפים שלום קדוש ועזרא קדם. בגיל 17 עבר שלו לתל אביב ושם השתלב במטבחיהם של השפים יונתן רושפלד ורפי כהן. בשנת 2007 יצא לדרך עצמאית והוא מוביל בהצלחה רבה את מסעדת Toto כשף ושותף. את המטבח של שלו אפשר לתאר כים-תיכוני עם סחיבה לכיוון איטליה והרבה פרשנות אישית.

אביב משה

מאחורי התפריט המורכב והיצירתי של מסעדת Messa עומד השף אביב משה, שאחראי במידה רבה להצלחתה הגדולה של המסעדה. משה, שהתחיל את דרכו כטבח במסעדות ירושלמיות עבר לחזית ונחשף לקהל במסעדת "בראכה", שהגישה תפריט שף באוריינטציה מרוקאית. גם היום, המטבח של משה משלב טעמים וטכניקות חדשניות לצד חומרי גלם וניחוחות מבית אמא, חומרי גלם עיליים (כמו כבד אווז) לצד התוצרת העונתית מהשוק. התפריט של משה יצירתי מאוד ושופע טעמים ומרקמים. אין רגע משעמם. Messa, הארבעה 19, מגדלי המילניום, תל אביב, 03-6856859.


רפי כהן

מי שהתחיל כילד הפלא של המטבח הירושלמי ממשיך להוכיח, גם אחרי שני עשורים של בישול, שהוא אחד השפים היצירתיים, הפוריים והמצליחים ביותר בארץ. הסגנון של כהן התפרסם בעיקר בזכות הווריאציות שלו עם התבשילים "מבית סבתא", אך הסיפור המלא הרבה יותר מורכב. כהן בורך במגע זהב ובלימוד בלתי פוסק של סגנונות בישול וחקירת חומרי גלם מרחבי העולם. התוצאה היא אוכל שמתכתב עם עשרות תרבויות, אך תמיד בטאץ' אישי וירושלמי מאוד.

יונתן רושפלד

רושפלד למד בישול בקאן שבצרפת. כשחזר לארץ, כיהן כסגנו של ישראל אהרוני ב"תפוח הזהב" וכשף מסעדת "מול ים". לאחר תקופה של בישול בצרפת, פתח בשנת 1998 את מסעדת היוקרה "רושפלד", שתיזכר תמיד כאחת המסעדות הטובות ביותר בארץ. לפני כשלוש שנים פתח רושפלד את מסעדת "הרברט סמואל". המטבח של רושפלד מתבסס על יסודות צרפתיים קלאסים, תוך שימוש נרחב בחומרים ומוטיבים ארצישראליים. התפריט משתנה כמעט מידי יום לפי ההצע בשוק ומצב רוחו של השף.

הצביעו למסעדות ולברים הטובים ביותר >>
 
 
עוד כתבות במדור תחרות פרסי האוכל 2009
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.