מי תהיה מסעדת הדגים הטובה ביותר?

 
רוקח 73.  מדובר בדג שמן
רוקח 73. מדובר בדג שמן צילום: יח``צ
 
עודכן 12:44 30/09/2009
Time Out

אל תתנו להם להפיל אתכם ברשת. בואו והצביעו עבור מסעדת הדגים הטובה ביותר. רוקח 73, גוצ'ה, דגים 206, השקד או קלואליס? יש הרבה מסעדות דגים בים הגדול, אך רק אחת שבאמת עושה לכם את זה

 
 
 
 
 
רוקח 73

מסעדת השף של אייל לביא, שוכנת בין מגרשי הטניס של שדרות רוקח. המטבח של לביא מבוסס על דגים ופירות ים, שהם ההתמחות והאהבה הגדולה שלו, עוד מימי מסעדת "פסטיס". לביא מבשל בסגנון צרפתי-ים תיכוני, ומגיש מנות קלאסיות כמו אוייסטרים, קזואלה פירות ים ומרק בויאבס. לצידן אפשר למצוא פירות ים נדירים כמו מיני דצפות, לובסטרים ודגי ים שמגיעים טריים מידי יום. רוקח 73 תל אביב, 03-7448844.

גוצ'ה

גוצ'ה על שני (בקרוב שלושת) סניפיה, מציעה חוויית פירות ים ודגים באווירה תוססת ועדכנית. עם דגש על הבר והאווירה שנגזרת ממנו. התפריט של גוצ'ה אקלקטי למדי ומציע, מלבד מנות קלאסיות, גם שילובים מפתיעים ביו מזרח ומערב (סושי ואיקרה) ובין ים ליבשה (פירות ים ונתחי בקר ברוטב שמנת). מלבד דגים ופירות ים, שמהווים את הנדבך המרכזי בתפריט, יש כאן גם מנות פסטה, סלטים, מרקים ואפילו סטייקים – כולם במחירים סופר ידידותיים. גוצ'ה. אבן גבירול 14. 03-6911603, גוצ'ה דיזינגוף 171, 057-2223333.
 
ויקטור גלוגר. קלואליס
ויקטור גלוגר. קלואליס
דגים 206

אחת ממסעדות הדגים הוותיקות בעיר, קיבלה את שמה מהתקופה הקצרה בה שכנה ברחוב דיזנגוף 206. בשנת 2008, אחרי שני עשורים של פעילות, עברה שיפוץ ומתיחת פנים גם בתחום התפריט. היום תוכלו למצוא בה מנות שף עדינות כמו פרחי קישואים ממולאים בפירות ים, לצד איקרה, חמוצים ודגים בגריל. תתפלאו, הסכיזופרניה הזאת דווקא הולכת יופי ביחד. דגים 206, משה סנה 54 תל אביב, 03-6483030.

השקד

מסעדת השקד הוקמה בשנת 1964 על ידי אסתר ואברהם שולביץ, בפאתי השוק הסיטונאי של תל אביב. המסעדה תיפקדה כמסעדת פועלים ושירתה בעיקר את עובדי השוק. ברבות השנים, הבן חיים שלו, הרחיב הן את שעות הפעילות ואת תפריט האוכל. שלו מביא מידי יום דגים ופירות ים טריים משוק הדגים, ומכין אותם בצורתם הטבעית ביותר, באוריינטציה ים תיכונית (ולעתים בסיוע המעשנת). השקד היא מסעדת "פורמולה" ומצטיינת גם בסלטים המגוונים שמגיעים לפני המנה העיקרית. השקד, חשמונאים 90 תל אביב, 03-5610546.

קלואליס

במתחם העסקים של בורסת רמת גן, שוכנת מסעדת הדגים של השף ויקטור גלוגר, (דלי-דג ו-דגים 206). העיצוב נקי, מוקפד ואלגנטי: וילונות בד כבדים, מפות לבנות, תקרות מיוחדות. במנות אפשר למצוא את מיטב הדגים ופירות הים, מטופלים באהבה ובסגנון צרפתי מסורתי, אך בו בזמן גם ישראלי ויצירתי. עם מנות כמו קבב בורי, טונה צרובה בשלושת הפלפלים, או שרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ. קלואליס, אבא הלל סילבר 16 רמת גן, 03-5759060.

בואו להצביע למסעדות והברים הטובים ביותר >>
 
 
עוד כתבות במדור תחרות פרסי האוכל 2009
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.