המסעדה הטובה ביותר

 
שמים את כל הקלפים על ה-messa
שמים את כל הקלפים על ה-messa
 
עודכן 12:44 30/09/2009
Time Out

מי תקטוף השנה את התואר, המסעדה הטובה ביותר לשנת 2009? כתית, Messa, רפאל, מול ים או טוטו? הצביעו למלכה שלכם

 
 
 
 
 
כתית

מסעדת כתית הוקמה על ידי השפים מאיר אדוני ואלי מזרחי בשנת 2002 בכפר רות. בשנת 2006, לאחר ששני השפים פירקו את השותפות, העביר אדוני את המסעדה למשכנה החדש בתל אביב. אדוני מתמחה במטבח פיוז'ן יצירתי על בסיס אירופי -ים תיכוני. המודרניות הקולינרית מתבטאת בשילובים מקוריים ובתפריט המשתנה ומתחדש באופן תמידי. בשנת 2007 זכתה מסעדת כתית בתואר המסעדה הטובה ביותר בתל אביב. כתית, היכל התלמוד 4 תל אביב, 03-5107001.

רפאל

מסעדת רפאל הוקמה בשנת 2001 על ידי השף רפי כהן. כשהוקמה היה כהן בן 24 בלבד ולמרות זאת הקים את אחד המטבחים המוצלחים והחדשניים בעולם המסעדנות הישראלי. המטבח של כהן מתאפיין בטכניקות וסטנדרטים של מטבח עילי אירופי, בשילוב חומרי גלם מקומיים ועונתיים כגון רשאד, חציל ולפת. אלה מוגשים לצד אלסקה קינג קראב, קוויאר ופטריות כמהין. מנות רבות במטבחו של כהן, כגון קוסקוס וקציצות דגים, מקורן במטבח המרוקאי של סבתא עזיזה, שעליו גדל וממנו הושפע. מסעדת רפאל זכתה בשנת 2008 בתואר המסעדה הטובה ביותר בתל אביב. רפאל, הירקון 87 תל אביב, 03-5226464.
 

Messa

מסעדת Messa הוקמה לפני ארבע שנים, וכבר מרגע פתיחתה הסתמנה כאחת המסעדות המעניינות בארץ, הן מבחינת התפריט והן מבחינת עיצוב הפנים הנועז. על המטבח אמון השף אביב משה. המטבח של משה משלב טעמים וטכניקות חדשניות לצד חומרי גלם וניחוחות מבית אמא, חומרי גלם עיליים (כמו כבד אווז) לצד התוצרת העונתית מהשוק. סמוך חלל המסעדה הגדול ממוקם הבר של Messa ובו תפריט בר וקוקטיילים יצירתיים. Messa, הארבעה 19, מגדלי המילניום, תל אביב, 03-6856859.

מול ים

מסעדת מול ים נוסדה בשנת 1995 בנמל תל אביב על ידי שלום מחרובסקי, יבואן דגים ופירות ים ("מעדני ים"). על המטבח המתמחה בפירות ים אחראי השף יורם ניצן (כבר יותר מ-12 שנים). מול ים זכתה במעמדה הקולינרי הגבוה בין היתר הודות ליבוא אישי של חומרי גלם ממדינות שונות בעולם. במנות אפשר למצוא צ'יליאן סי-בס בקונסומה למון גראס ופטריות שיטאקי, לובסטר עם אנדיב, פטריות, בקצ'וי ואספרגוס. מול ים, האנגר 24 נמל תל אביב, 03-5469920.

טוטו

מסעדת טוטו עברה מספר גלגולים ועיצובים מאז נפתחה. המטבח האיטלקי המסורתי של מנה שטרום התחלף במטבח השף היצירתי של ירון שלו והעיצוב האקסטרווגנטי הוחלף באווירת ביסטרו רגועה. התפריט של טוטו כולל מנות שמתכתבות עם חצי האי האיטלקי, כמו פיצה חריפה עם סרדינים ובוטארדו וכאלה המושפעות יותר מהצד החם של אירופה, כמו סלט אינטיאס ים תיכוני.טוטו, ברקוביץ 4 תל אביב, 03-6935151. הצביעו למסעדות והברים הטובים ביותר >>
 
 
עוד כתבות במדור תחרות פרסי האוכל 2009
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.