המסעדה הכשרה הטובה ביותר

 
צילום: DECA. טעים גם כשזה כשר
 
עודכן 12:44 30/09/2009
Time Out

חמש מסעדות שמוכיחות שכשר יכול להיות יצירתי וטעים מאד. בואו לבחור את זו שעשתה לכם את זה. לילית, גשן, DECA ,Olive leaf, או Bariba?

 
 
 
 
 

DECA

במסעדת DECA העיצוב המפואר הוא חלק אינטגרלי מהחוויה הכללית ומתכתב באופן מושלם עם התפריט. זוהי מסעדת קונספט במלוא מובן המילה והיצמדות למאכלי דגים חלביים לא מצמצמת אותו, אלא מהדקת אותו ומאפשרת לו להיות בעל אמירה יצירתית מקורית וברורה. למרות התקופה הקצרה שבה היא פועלת, כמה מהמנות ב-DECA כבר הספיקו לקצור תהילה. כזוהי למשל מנת הקרפצ'יו דלעת או פלאפל הדגים, שמוגש על מחית שעועית לבנה. DECA, התעשייה 10 תל אביב, 03-5629900.

לילית

השף נעם דקרס נכנס בתחילת השנה למטבח של מסעדת לילית ויחד איתו התחלפה גם הבעלות על המסעדה. דקרס מגיש תפריט ים תיכוני מגוון, שנותן הרבה כבוד לחומרי גלם מקומיים. מלבד הנאה מהאוכל המצויין, לארוחה בלילית יש ערך מוסף חברתי, המסעדה מעסיקה ומכשירה נערים ונערות מטעם עמותת על"מ (עמותה למען נוער במצבי סיכון). לילית, דפנה 2 (בית אסיה) תל אביב, 03-6091331.

גשן

מסעדת בשרים כשרה, שמנסה למלא את המשבצת של סטייקים איכותיים עבור כל אלה שלא אוכלים את הסטייקים שלהם בחמאה (או בשבת...). התפריט, שמושתת ברובו על מנות גריל, מציע נתחי בשר שונים בגדלים שונים, אנטריקוט, צלעות טלה, צלע עגל חלב, פילה בקר ועוד. לפני שהם מגיעים לצלחת, אפשר להציץ בגושי הבשר דרך מקרר שממוקם בכניסה. גשן, נחלת בנימין 37 תל אביב, 03-5600766.
 

Olive leaf

צרפתית, כשרה שממוקמת בבית מלון - לכאורה נוסחה שאי אפשר לנצח איתה. למרות זאת Olive leaf במלון שרתון תל אביב, מצליחה להתעלות מעל ההגדרות היבשות. התפריט כולל מנות צרפתיות בנטייה ים תיכונית כמו נתח לוקוס אפוי, עגבנייה צלויה, קרם עדשים ומיקרו סלק. הנוף הנשקף לחוף הים של תל אביב מעורר השראה. Olive leaf, הירקון 115 תל אביב, 03-5219300.
 

Bariba

Bariba מוכיחה, שאוכל בריא יכול להיראות מצוין וגם להיות טעים. השף אורן לוקסמבורג משכיל לשלב בהצלחה רבה אלמנטים של בישול עילי בתוך הקונספט הבריאותי. בשר לא תמצאו כאן, אבל השימוש הנרחב בדגים, גבינות, קטניות וירקות, כולם באיכות מעולה, הוא פיצוי הולם. התפריט כולל מנות כמו רביולי סלק חי במילוי גבינות צאן או דלעת צלויה על תבשיל קינואה, המבורגר של עדשים ופטריות ועוד. Bariba. צפון נמל תל אביב, 03-6025026.
 
 
 
עוד כתבות במדור תחרות פרסי האוכל 2009
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.