לחם תאנים ותמרים

 
 
עודכן 21:38 01/10/2009
אוכל נענע 10

אין כמו ניחוחות של לחם אפוי בבית. קבלו מתכון של לחם תאנים, תמרים ואגוזים, מתוך ספרו של אורי שפט "לחם בבית" באדיבות מאפיית לחמים

 
 
 
 
 

החומרים להכנת בצק מקדים (מכינים 24 שעות מראש)

150 גרם קמח חיטה מלא מנופה (1 כוס)
90 גרם קמח שיפון מנופה (2/3 כוסות)
200 מ"ל מים (3/4 כוס)
1 (קורט) שמרים טריים
20 גרם דבש (1 כף)
קורט מלח

החומרים לבצק (שוקלים את כל החומרים לבצק)

300 גרם קמח חיטה לבן מנופה (2 ושליש כוסות)
150 מ"ל מי ברז קרים (2/3 כוס)
25 גרם שמרים טריים (2.5 כפות)
460 גרם בצק מקדים (כל הבצק)
10 גרם מלח (כף מחוקה)
10 גרם שמן ( 1 כף)
5 גרם סוכר ( 1 כפית)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (1 כוס)
100 גרם תאנים מיובשות חתוכות לרבעים (5 יחידות)
100תמרים טריים (10 יחידות)

כמות: 3 כיכרות לחם
הכנת הבצק: 20 דקות
התפחה: 140 דקות
אפייה: 38 דקות
 

אופן הכנת בצק מקדים:

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר, מערבבים בעזרת וו לישה עד לאיחוד החומרים. מכסים את הקערה בניילון, משאירים אותה שעתיים בטמפרטורת החדר ומכניסים לקירור עד למחרת.

אופן הכנת הבצק:

יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לפי הסדר:בצק שהוכן יום קודם, קמח, מלח, שמן וסוכר. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 3 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות, לקבלת גמיש ומעט קשה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים תאנים, תמרים ואגוזי מלך, מערבבים דקה עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים ביד עוד כדקה ומגלגלים לכדור.

התפחה:

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים בעזרת סכין, מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים על משטח מקומח קלות ל-10 דקות. מועכים כל כדור לעיגול בעובי 3 ס"מ ומגלגלים לכיכרות מוארכות ומהודקות. מניחים את הכיכרות בתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ, חורצים בכיכר 3 חריצים ומכסים. מתפיחים 90 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. ניתן למרוח אותן כעת בביצה טרופה.

אפייה:

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את הלחמים מהתבניות, מחזירים אותם לתנור ואופים עוד 8 דקות על רשת, עד שצבעם חום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

עוד מתכונים במדור לחם >>
לוח המרת מידות ומשקל >>
 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.